Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Poslanik Srpske napredne stranke Uglješa Mrdić rekao je na sednici da članovi odbora ne treba da se o prisluškivanju predsednika informišu iz medija i zatražio je od MUP-a da dostavi sve relevatne informacije o tome.

Mrdić je kazao da bi mogao da se formira Anketni odbor ili Komisija koja bi, kako kaže, utvrdila ko je prisluškivao predsednika, njegovu porodicu i saradnike, po čijem nalogu, ko je sve umešan, ko je dostavio predsedniku informacije o prisluškivanju, ko je bio u toku, a nije ništa preduzeo i slično.

On je napomenuo da je prisluškivanjem predsednika Republike ugrožena i bezbednost Srbije.

Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović podržao je inicijativu stranačkog kolege Mrdića i istakao da je tema od izuzetnog interesa za javnost.

“Prisluškivanje je napad na instituciju predsednika, a samim tim i na državu. Interes građana je da znaju ko su nalogodavci i ko je podsticao prisluškivanje”, rekao je Filipović i dodao da su članovi tog odbora svakako u obavezi da čuvaju tajnost podataka.

Predsednik Odbora Aleksandar Marković rekao je da je saglasan da postoji potreba da se u što kraćem roku clcanovi odbora upoznaju sa svim relevatnim informacijama i da treba uputiti inicijativu za organizaciju sastanka na kojem bi MUP podneo izveštaj uzimajući u obzir i da postoje u sudski postupci.

Pročitajte još: