Nebojša Stefanović
Screenshot
Nebojša Stefanović

Screenshot

Nebojša Stefanović, Foto: Screenshot

Ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je jedina politička struja kojoj pripada "struja Aleksandar Vučić" i dodao da bi "u roku od tri sekunde" podneo ostavku ukoliko bi predsednik Srbije rekao da on više ne treba da bude na toj funkciji.

Gostujući na televiziji Hepi, Stefanović je izjavio da je u politiku ušao sa iskrenom idejom da pomogne Aleksandru Vučiću i naglasio da je ponosan na rezultate koje je Vučić postigao za Srbiju.

Jedina struja kojoj sam u političkom životu pripadao i pripadam danas je "struja Aleksandar Vučić" i uvek sam govorio: gde Vučić, tu i ja. Da sutra kaže: "Nebojša, ne treba više da radiš taj posao", trebalo bi mi tri sekunde da podnesem ostavku - rekao je Stefanović upitan o navodima opozicije da postoje sukobi u SNS i "veliki obračun" između Stefanovića i Vučića.

ĐILASOVE BUDALAŠTINE

Stefanović je navode dela opozicije koji je, kako kaže, predugo bio na vlasti i naneo ogromnu štetu državi nazvao budalaštinama koje Dragan Đilas i njegovi saradnici potežu kad god nema ideju šta da novo da kažu građanima i ponovo ih obmanu.

- Kad iscrpite bunar laži i više nemate ideju šta biste rekli građanima, onda izmišljate kako u SNS postoje nekakvi problemi, da bi ste pričali bilo šta - naveo je Stefanović.

Ponovio je da je ponosan na rezultate koje je postigao kao ministar policije i naglasio da to ne bi uspeo da nije imao Vučićevu podršku i kao premijera i kao predsednika države.

Aleksandar Vučić

Shutterstock

Aleksandar Vučić, Foto: Shutterstock

- Kada ste deo tima, onda radite za tim, a ne za sebe. A mnogi koji počinju od sebe imaju takve autoprojekcije. Iza toga su sukobi na relaciji Đilas - Jeremić - Obradović, to je borba oko plena i to je problem kod njih - ocenio je Stefanović.

KASNI DVE DECENIJE

Komentarišući plan "Srbija 2020", koji je predstavio predsednik Stranke slobode i pravde, Stefanović je kazao da su "zakasnili samo 20 godina" i upitao zašto to nisu primenili dok su bili na vlasti.

- Podsećam da se sete obećanja o akcijama od 1.000 evra, samo da pobede na izborima. Dinkić je priznao da je to rekao da bi Tadić pobedio na izborima 2008. godine - zaključio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Đilas je to rekao jer, kako kaže, vidi da je zahvaljujući Vučićevoj politici prosečna plata danas oko 510 evra, dok je u vreme Đilasa bila oko 300 evra.

- Kako to nije bila ponižavajuća plata? Plata lekara specijaliste je u njegovo vreme bila 50.000 dinara, a Đilas tada nije rekao da mu je ispod časti da bude deo vlasti, gradonačelnik i zamenik predsednika DS - naglasio je Stefanović.

Inače, u programu "Srbija 2020" stoji, između ostalog, da bi početna plata lekara bila 1.000 evra, nastavnika 700 evra, vaspitačica 700 evra, medicinskih sestara i tehničara 600 evra.

Komentari (1)

rale mare

17.01.2020 06:38

svaka cast ministru stefanovicu,misli svojom glavom...