Nebojša Stefanović
Screenshot
Nebojša Stefanović

Screenshot

Nebojša Stefanović, Foto: Screenshot

Ministar unutrašnjih pslova Nebojša Stefanović rekao je posle sastanka koji je sinoć sazvao predsednik Aleksandar Vučić sa ljudima zaduženim za bezbednost da je najvažnije očuvati mir i stabilnsot u regionu.

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je jedna od tema sastanka bila situacija u Crnoj Gori.

On je istakao da niko nije srećan zbog eskalacije nasilja i jučerašnjih dešavanja u Podgorici.

"Imali smo zabrinutost da je nasilje nastalo iz etničkih razloga. Hoćemo da razgovaramo sa vlastima u Crnoj Gori u cilju da se spuste tenzije", naveo je Stefanović i poručio da je to prioritet.

Vandali u Crnoj Gori

printskrin

Vandali u Crnoj Gori, Foto: printskrin

Rekao je i da je predsednik Srbije bio zabrinut zbg uriniranja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti.

Kako je rekao, Aleksandar Vučić će u narednim danima razgovarati sa predsedniom Crne Gore milom Đukanovićem u cilju spouštanja tenzija.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da neće da komentariše konkretne mere, ali da će država uraditi svoj posao u skladu sa politikom Aleksandra Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti.

Milo Đukanović

Tanjug/Predsedništvo Srbije

Milo Đukanović, Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Na pitanje da li su Srbi u Crnoj Gori bezbedni, Stefanović je rekao da ne želi da ulazi u kvalifikacije bez sagledavanja cele situacije.

"Ne možemo da kažemo da smo zadovoljni razvojem situacije, kad postoji jedna polomljena glava i incident, nasilje na ulici", rekao je Stefanović.

Komentari (2)

keja

28.01.2020 08:41

Možda silom...

Masa

28.01.2020 21:09

Svima smo trn u oku!