Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas volontere koji u "Štark areni" pakuju pakete pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara i razgovarao sa privrednicima koji su te namirnice obezbedili.

Vučić je privrednicima zahvalio na pomoći i poručio da su pokazali ogromnu odgovornost, kao i borbenost i ljubav prema svojoj zemlji. Istakao je da se priprema veliki i ozbiljan paket mera za privrednike, koji će imati značajnu pomoć države.

Šleperi sa namirnicama sinoć su stigli u "Štark arenu", a danas je oko 350 volontera počelo sa pakovanjem paketa. To je pomoć Grada Beograda i PKS najugroženijim sugrađanima.

Kako je ranije najavljeno, prve pakete pomoć penzioneri će dobiti sutra, najkasnije u petak, a dostava će trajati desetak dana, jer će se dnevno iz Arene slati oko 15.000 paketa. Svaki paket je težak 8,5 kilograma i sadrži 13 namirnica - kilogram brašna, šećera, litar ulja, paštetu, mesni narezak, kafu, čaj, supu, deterdžent, sapun, toalet papir…

Sa predsednikom su Arenu danas obišli i gradonačelnik Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik PKS Marko Čadež, kao i direktor Arene Goran Grbović.