Aleksandar Vučić
Alo!/Ilustracija
Aleksandar Vučić

Alo!/Ilustracija

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Ilustracija

U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih privremenih institucija Hašima Tačija.

U ime Beograda Pismo je potpisao direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Dokument je potpisan u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Pismo o namerama za obnovu aviosaobraćaja između Beograda i Prištine potpisano je 20. januara u Berlinu, sa kompanijom "Lufthanza".

Aleksandar Vučić u Minhenu

Instagram/Budućnost Srbije

Aleksandar Vučić u Minhenu, Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Vučić na sastanku sa investitorima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na okruglom stolu sa visoko rangiranim investitorima. 

- Cilj nam je da Srbiju predstavimo kao zemlju povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivnu destinaciju za investitore i da napredujemo sa investicijama - objavljeno je na instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Vučić je juče rekao da će panel sa nemačkim investitorima biti od fantastičnog značaja za Srbiju, kao i da je organizovan uz podršku Vofganga Išingera.

Aleksandar Vučić u Minhenu

Instagram/Budućnost Srbije

Aleksandar Vučić u Minhenu, Foto: Instagram/Budućnost Srbije

- Spremam se za to i želim da privučemo još nemačkih investitora. Išinger, koji je politička legenda Nemačke i koji ima ogroman ugled u Nemačkoj, je pozvao te investitore da dođu i da Srbija predstavi sebe kao investicionu destinaciju. Da to radite na Minhenskom bezbednosnom forumu, to je od ogromnog značaja - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je i da je to velika čast i prilika.

Vučić sa šefom radne grupe za ZB u Bundestagu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, sa nemačkim poslanikom Johanom Vadepulom, šefom radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu.

Vadepul je poslanik CSU/CDU.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa @jowadephul, šefom Radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu, poslanikom CSU/CDU.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Feb 14, 2020 at 2:22am PST

Na sastanku je i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Vučić je na zvaničan instragam profil postavio fotografije sa sastanka sa nemačkim poslanikom.

 

Tagovi

Komentari (1)

uapolitičari

14.02.2020 18:55

Не би било лоше да пусте онај "ишарани" воз који су "сачинили" и аранжирали пре неку годину. Чисто да потврдимо да ми нисмо ти који мењамо мишљење и да чврсто држимо до свог става и свог ја. Па нисмо ми неки који данас причају једно а сутра раде друго!!!