Vučić progovorio o situaciji u Novom Pazaru: Ni beogradske, ni sandžačke dahije za 30 godina...

Vučić je podsetio da šezdeset godina ništa nije urađeno u pazarskoj bolnici.

Vučić gost na RTS
Vučić gost na RTS, Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u Novom Pazaru bilo organizacionih problema i da je Ministarstvo zdravlja trebalo ranije da reaguje, ali da to nije razlog za kampanju koja se vodi protiv države, koja je dala više nego ikada iko u Novi Pazar, Sjenicu i Tutin.

"Ni beogradske, ni sandžačke dahije za 30 godina ništa nisu uradili u Pazaru", rekao je Vučić i dodao da je u poslednjih šest godina opremljena bolnica u tom gradu za milione evra.

On je rekao da će sutra u Novi Pazar biti poslato još deset novih respiratora.

Vučić je rekao da šezdeset godina ništa nije urađeno u pazarskoj bolnici, a da je u prethodnim godinama urađeno nekoliko objekata, a da su fotografije koje su prikazali neki sandžački portali zapravo iz starog dela bolnice, dok nisu pokazali kako bolnica sada izgleda.

Podsetio je da je izgrađen dijagnostički centar, uz pomoć šeika Muhameda, koji košta pet miliona i koji izgleda bolje nego bilo koja bolnica u Nemačoj.

Kako kaze, u opštoj bolnici u Pazaru je renovirana angio sala, što je koštalo više od šest miliona evra, lekari su obučeni i da sprovodiće hiljadu intervencija.

Ana Brnabić, Novi Pazar
Ana Brnabić, Novi Pazar, Foto: Tanjug

Dodao je da je uložen ogroman novac u uređaje i da je sve što je urađeno, urađeno u prethodnih šest godina.

"Svi koji bi da nam drže predavanje, neka pogledaju šta smo uradili u poslednjih šest godina", rekao je Vučić i pokazao fotografije bolnice u Novom Pazaru.

On je rekao da je samo danas deset ljudi na deset respiratoru u bolnici i da nije tačno da se respiratori ne koriste, da stoje neraspakovani.

Niko neće urušavati državu ni unutra ni spolja

Predsednik je poručio večeras da mora da sluša neistine i laži, ali da neće da dozvoli da neko urušava državu ni spolja, ni iznutra, niti mir i stabilnost, kako u Novom Pazaru, tako i u drugim mestima u zemlji.

Vučić je za RTS rekao da će u Novom Pazaru biti uloženo još 30 miliona evra i da ga boli kada se po ceo dan borite da nešto uradite, a neko dođe sa odmora i kaže da ste lenčuga.

"Napadaju lekare svaki dan, kažu da su podrepaši vlasti, kažite koga imamo boljeg...Tajkune koji su poslali 1.000 maski Novom Pazaru i 50 posteljina? A, mi svakog dana dajemo milion evra", istakao je Vučić i dodao da iz Bosne nude, na primer, 50.000 evra.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Djole
  02/07/2020 - 23:51
  Zdravstvo u Srbiji je značajno uznapredovalo za ovih desetak godina.
 • Korisnik: Hedona
  02/07/2020 - 23:40
  Izmislili su svaku vest vezano za Novi Pazar da bi se dodvorili izdajnicima iz Srbije.
 • Korisnik: Darko Stefanovic
  02/07/2020 - 23:22
  Zaista su veliki novci ulozeni u opremanje svih bolnica, a posebno je ulozeno u novopazarsku bolnicu. Sve se to moze proveriti i lako je dokazati da dusebriznici izmisljaju stvari i sve politizuju u licno svoje politicke svrhe.
 • Korisnik: Danica
  02/07/2020 - 23:03
  Ne razumem ponasanje ovih ljudi. Sramota za Sandzak
 • Korisnik: Milovan Jovanović
  02/07/2020 - 21:19
  Šta reći na takve ljude.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi