Aleksandar Vučić
Tanjug/Rade Prelić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Hodžis je povodom informacija da je prvi deo ruskog protivvaždušnog raketnog sistema "Pancir S-1", koji je Srbija kupila od Rusije, stigao na aerodrom u beogradskom prigradskom naselju Batajnica, izjavio:

- Verujem da Srbija na mnogo bolji način može da ulaže dragocena sredstva, izgrađuje infrastrukturu i otvara radna mesta, što bi mladim građanima Srbije gradilo veru u bolju budućnost. Umesto što kupuje skupe oružane sisteme protiv nepostojećih pretnji iz vazduha.

Vučić je na sednici GO SNS govoreći o naoružavanju Srbije istakao da je general Hodžis čovek velikog znanja, koga poštuje i od koga može mnogo da se nauči, ali naglasio da se njihova mišljenja po pitanju naoružavanja Srbije razlikuju.

- General Hodžis koga veoma poštujem pitao je šta će Srbiji "Pancir S-1", ali je zaboravio jednu stvar. A što naoružavate Hrvate "kajova" helikopterima i "pancerhaubicama" i Albance na Kosovu?! Da neće možda oni da napadaju Austriju?! Srbija kupujemo odbrambeno naoružanje i neće dozvoliti da bude u inferiornom položaju u donosu na bilo koga u okruženju - kaže Vučić.