Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Naša ekipa nalazila se u Palati Srbija, a prenos konferencije možete pogledati na portalu Alo.rs

- Imamo 81 osobu na respiratoru u teškom ili kritičnom stanju. Ostala lica koja se nalaze u bolnicama i privremenim bolnicama su dobro. Očekujemo uvećanje broja obolelih u narednih 72 sata, a nažalost, i preminulih - rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da će uskoro stići pomoć iz Rusije, njihovi stručnjaci, medicinska oprema, sredstva i aparati za dezinfekciju.

On je posebno naglasio podršku koju je Srbija dobila u borbi protiv korone, a koju su mu preneli predsednici Francuske i Rusije Emanuel Makron i Vladimir Putin, tokom telefonskog razgovora.

Predsednik je najavio i izgradnju nove laboratorije i proširenje kapaciteta za testiranje.

- Želeo bih da se zahvalim građanima Srbije na disciplini i odgovornosti. To su divni ljudi koji znaju da se mi ovde borimo za živote, a ne za vlast. Ono što tražimo je da nam pomognete da spasimo živote. Niko se ne raduje ovim merama. Pogledajte kako izgledaju naše ulice i prodavnice, kao svemirski brod, za razliku od onih u mnogo razvijenijim zemljama. Nismo zadovoljni, nikada nismo u potpunosti zadovoljni, ali radimo i borimo se. Zahvaljujem se i divnim ljudima koji rade, a naročito našim medicinskim radnicima - rekao je Vučić.

Napadi na lekare

- I ona i doktor Stevanović su heroji, a oni koji ih napadaju, govore više o sebi, nego o njima - kaže Vučić.

Novinarka portala Nova koji otvoreno radi za opoziciju i vodi političku kampanju tokom krize izazvane korona virusom upitala je predsednika zašto ne nosi rukavice i šta se poremnilo u slučaju uhapšene novinarke tog medija zbog širenja lažnih vesti i panike.

- Vi ste prvi pisali da SNS aktivisti imaju rukavice, a ostatak stanovništva nema. Sada vam ne odgovara što ja nemam rukavice. Vi to valjda po potrebi i kako vam odgovara. Ne brinite, imam rukavice, skoro sam ih skinuo i nisam se rukovao ni sa kim, niti sam ikog ugrozio. Što se tiče lažnih vesti, one su krivično delo po zakonu i u normalnim uslovima - odgovorio je Vučić.

Pretnje

- Nijedno novinarsko udruženje nije reagovalo. Pretili su mi, i još rekli stradaće ti Danilo, Milica i Vukan. Zaista ne razumem, šta su kome deca skrivila, a pogotovo Vukan koji je još mali - kaže Vučić.

Zabrana kretanja 24 časa

Predsednik Vučić je zaključio da će, ukoliko mu stručnjaci predlože to kao meru, bez razmišljanja uvesti potpuni karantin od 24 časa.

 

 

Komentari (1)

Nikola87

02.04.2020 20:32

Drzava daje sve od sebe, lako je nalaziti greske nekome ko radi, a oni koji ne rade nista prete!!