PAŠĆE NOVA KRV Albanci se spremaju za rat na jugu Srbije! Subota je prelomni dan jer odlučuju o OVOME!

Albanske stranke u Bujanovcu, Preševu i Medveđi u subotu će usvojiti dokument kojim traže da sve što dobiju Srbi na severu Kosova, dobiju i Albanci na jugu Srbije.

Nekadašnji komandant OVPMB-a
Ilustracija: EPa

Taj pritisak je pokušaj izolacije Albanaca i stvaranja uslova za destabilizaciju, odnosno ponovnog izazivanja nasilja u tom delu zemlje, kaže za Sputnjik Milovan Drecun.

GRAĐANI U PANICI ZBOG FALŠ KONZERVI „Roda“ prodaje kosovski „rio mare“ STAR 14 GODINA!

Šta Albanci zapravo žele pitali smo poslanika u Skupštini Srbije i člana predsedništva Partije za demokratsko delovanje Fatmira Hasanija koji za Sputnjik kaže da se poslednjih godina mnogo radi za Srbe na severu Kosova, a gotovo ništa za Albance na jugu Srbije.

PUKLA TIKVA! Zorannah šutnula fudbalera zbog drugog sportiste!

„Mi smo takoreći ignorisani u mnogim sferama života, zato je došlo do ovog gneva, do ovakve reakcije. Za Srbe se mnogo radi i sprema tamo, da budu i konstitutivni narod, da imaju sva prava. Oni momentalno imaju tri ministarstva, jednog zamenika predsednika Vlade i pet zamenika ministra, a mi ovde nemamo ništa, ni jedan odsto od onoga što oni imaju na Severu ili što imaju Srbi na Kosovu“, kaže Hasani.

KOMŠIJE TRANSVESTITA OTKRIVAJU DA JE USKORO TREBALO DA POSTANE ŽENA Čekao da mu operacijom ODSEKU PENIS, pa mu zbog toga pukao film i UBIO LJUBAVNIKA?

On čak tvrdi da su Albancima na jugu Srbije ugrožena osnovna ljudska prava, a na pitanje Sputnjika koja su to prava i zašto on kao predstavnik albanske manjine to pitanje nije pokrenuo u Skupštini Srbije, Hasani kaže:

SKANDAL U HAŠKOM TRIBUNALU Dok se pričalo o umiranju Ratka Mladića, sudija Meron je uradio NEŠTO ŠOKANTNO što vređa ljudski um

„Ja stalno tražim prava, još samo rogove da stavim na glavu, o čemu vi govorite, zašto me to tek sad pitate, pa mi elementarna prava nemamo, naše diplome se ne priznaju“, kaže on.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun za Sputnjik objašnjava da je reč o diplomama univerziteta u Prištini, te da Albanci sa juga Srbije imaju i uživaju sva prava zajamčena Ustavom Republike Srbije.

KOŠMAR SVAKOG RODITELJA Oteo devojčicu (3), na užasan način je namamiro, a ono što je rekao policiji je zaprepastilo sve

„Ako nisu zadovoljni realizacijom, treba da se obrate nadležnim organima Republike Srbije“, kaže Drecun i dodaje da iza ovog zahteva poslanika iz Bujanovca, Preševa i Medveđe stoji nešto sasvim drugo.

OBJAVILI DRAGOCENI MATERIJAL CIA objavila šokantan dokument, TITO nije bio "pravi" TITO, evo šta piše u spisima

„Ove izjave zapravo treba da izoluju albansku zajednicu, da je udalje od Srbije i stvore uslove za destabilizaciju, odnosno ponovno izazivanja nasilja u tom delu zemlje. Ta priča je sastavni deo ovoga što se dešava na Kosovu i Metohiji. Sistematsko nasilje koje se sprovodi nad srpskim narodom od strane Albanaca i njihovih institucija usmereno je ne samo ka zastrašivanju Srba, već i ka otežavanju položaja Beograda u periodu koji je pred nama, koji bi možda mogao da dovede do rešavanja konačnog statusa Kosmeta“, kaže Drecun.

PUTIN DRŽI OBLAKE NAD SRBIJOM Ruski HAARP kriv za kišu u Srbiji

On dodaje da je očigledno da Albanci pojačano vrše razne pritiske na Srbe, te da je ovaj zahtev upravo to — pritisak na Srbe i Srbiju.

„Ovo rade kako bi se izbegla eventualna priča oko nekakvog razgraničenja, što bi mogla da bude ideja za rešavanje problema. Cilj je da se Albanci pobune i traže, ako bi Srbi dobili neka posebna prava, neku vrstu autonomije na Kosovu i Metohiji, da oni dobiju isto u centralnoj Srbiji“, objašnjava Drecun.

On dodaje da je svrha cele priče da se Beograd natera da prizna lažnu državu Kosovo u takozvanim granicama koje su administrativne.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je povodom najave albanskih partija sa juga Srbije, koje će zahtevati poštovanje reciprociteta u odnosu na ono što dobije Sever pokrajine, da svaka tolerancija ima granicu.

On je u ironičnom tonu rekao kako bi baš voleo da poredi prava Srba na Kosovu i Albanaca na jugu Srbije i dodao:

„Savetujem im da se ne igraju, svako strpljenje i svaka tolerancija imaju granicu. Reagovaćemo politički i ako treba i na drugi način. Ako misle da će provocirati bezbednost i stabilnost i da smo mi laka meta, mislim da se varaju. Ostavite se toga, okrenite se politici i dijalogu“, poručio je Dačić.

PROČITAJTE ŠTA SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: nellanelica
  11/07/2018 - 23:33
  Jedino sto zele je ratovanje, oni drugacije i ne umeju!
 • Korisnik: Bastilja
  11/07/2018 - 22:37
  To EU ne sme da dozvoli.
 • Korisnik: jeca
  11/07/2018 - 19:11
  Njihova strategija da pomocu pritisaka obezbede priznanje nece uroditi plodom.
 • Korisnik: Hana
  11/07/2018 - 17:45
  Oni bi samo da ratuju...Jaki ste mi vrlo kad vam tatica Amerika stoji iza ledja...
 • Korisnik: Dzoni
  11/07/2018 - 13:50
  Tito i njegov komunizam nam je decenijama radio o glavi, unistavao i prepravljao istoriju.. Naseljavali su Kosovo ovim stetocinama i finansirali ih.. Projekat komunizma da se Srbiji oduzme srce i poreklo je uspeo... A sad je vise nemoguce povratiti Kosovo bez rata i teskog krvoprolica koje bi nas ovaj put dovelo do kamenog doba...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi