HITNA REAKCIJA KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU! Aktiviran protivzakonit i necivilizacijski akt neprijatelјstva prema srpskom narodu!

Novi užas na jarinju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju zaduženom za zaštitu kulturne baštine Dušanu Jovoviću danas nije bilo dozvolјeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe u našu južnu pokrajinu.

Jovović je trebalo da, u okviru svojih nadležnosti, poseti dva srpska manastira u pokrajini, gde se sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izvode radovi na izgradnji konaka i umetničke radionice.

Rosu blizu prelaza Jarinje
Rosu blizu prelaza Jarinje, Foto: Alo!

Još jednom naglašavamo da Priština nikakvim zabranama neće moći da spreči državu Srbiju da pomaže svom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji.

 

LAZANSKI PRED ODLAZAK U VAŽNU MISIJU Pojavio se na Pinku poslednji put i otkrio svoje namere. Voditelj se stresao i viknuo: Samo učini to pred ulazak u avion!

Sprečavanje predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju da obavlјaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijatelјstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi u južnoj pokrajini.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je od 2014. godiine finansirala više od 170 projekata u srpskim crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji, a među najznačajnijim projektima izdvajaju se radovi izvršeni u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji sv. Kirila i Metodija u Prizrenu i manastirima Gračanica, Visoki Dečani, Sveti Arhangeli i Banjska.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi