Ana Brnabić
Printskrin
Ana Brnabić

Printskrin

Ana Brnabić, Foto: Printskrin

Ona je rekla da će saslušati mišljenje i preporuke stručnog dela Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici u vezi sa načinom odvijanja nastave u školama za starije razrede i radu vrtića.

"Jedna od njihovih preporuka je bila da razmislimo o onlajn nastavi za starije razrede, dakle u osnovnim školama od petog do osmog razreda i srednjim školama", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara posle otvaranja Višenamenske laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ako se to sutra bude potvrdilo, kaže premijerka, moći će da se u najkraćem roku pređe na onlajn nastavu jer je za to, dodaje, sve tehnički spremno.

"I dalje mislim da, što se tiče najmlađih učenika, da je njima najbezbednije u školama, ali ako me drugačije savetuju stručnjaci, nemamo nikakav problem da njihov savet i usvojimo", navela je Brnabić.

Podsetila je da je u vezi sa tim bilo problema i u martu, aprilu i maju, jer je veliki broj ljudi tražio zatvaranje škola i vrtića, a onda je većina njih kritikovala njihovo zatvaranje i postavljala pitanje o tome ko će sad da čuva decu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Nik

24.11.2020 18:20

Nemojte specijalne skole zatvarati kako naprimer slabovida i gluva deca online da prate jel razmišlja neko.

DRDjole

25.11.2020 08:48

Pod hitno vrtice da ztvorite do nove god barem. Nema maski nema ni rada sa decom, pa ta deca moraju kuci, eto odakle se siri virus.Ovamo apeluju maske,maske a deca u vrticima ne nose maske.