RUSIJA UDARILA NA ŠIPTARE Ako još jednom pomenete "Veliku Albaniju", desiće se ono što ni u NAJLUĐIM SNOVIMA NISTE SANJALI!

Ministarstvo se u današnjem saopštenju osvrnulo na nedavnu zajedničku sednicu tzv.kosovske i albanske vlade u Peći na kojoj je albanski premijer Edi Rama izneo planove za formiranje jedinstvene albanske države.

 

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

Ministarstvo inostranih poslova Rusije osudilo je planove za stvaranje jedinstvene albanske države, nazvalo to provokacijom u cilju promovisanja ideologije "velike Albanije" i istaklo da očekuje reakciju SAD i Brisela.

Ministarstvo se u današnjem saopštenju osvrnulo na nedavnu zajedničku sednicu tzv.kosovske i albanske vlade u Peći na kojoj je albanski premijer Edi Rama izneo planove za formiranje jedinstvene albanske države.

Takva retorika predstavlja pretnju po stabilnost na Balkanu, recidiv međuetničkih konflikata i podriva višegodišnje napore međunarodne zajednice za obezbeđivanje mira u regionu, navodi se u saopštenju objavljenom danas na sajtu Ministarstva.

- Očekujemo od EU i SAD nedvosmislenu reakciju na provokaciju Tirane i Prištine, osudu koncepcije, čiji je cilj destabilizacija jugoistočne Evrope - navodi se u saopštenju.

Ako to ponovo pođe za rukom albanskim i kosvskim političarima, to će značiti da ovaj projekat ima otvorenu podršku Vašingtonu i Brisela, navodi Ministarstvo.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Ajdemipopuši
  01/12/2018 - 14:19
  Prvo će dobiti Kosovo, pa polako pripojiti šiptarima, samo polako, sve su to igranke, imaju podršku zapada a Ruse boli kurac, oni gledaju svoj interes!
 • Korisnik: Lanmi85
  01/12/2018 - 11:03
  Velika Albanija je nešto što ne treba nikad da se ostvari jer bi to predstavljalo opasno za ceo region.
 • Korisnik: Сеновић
  01/12/2018 - 08:19
  Бла бла саопштења.
 • Korisnik: Mica
  01/12/2018 - 07:27
  Šiptarima bi bilo bolje da se smire, jer ako Rusija udari na njih, teško njima!
 • Korisnik: Čiča Gliša
  01/12/2018 - 02:54
  Naslov me je podseća na scenu iz "Maratonaca", kad kepec preti Đenki rečima:"Ako još jednom oboriš kapiju, imaćeš posla sa mnom"!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi