Aleksandar Vučić, Vojna vežba, Vojska Srbije
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić, Vojna vežba, Vojska Srbije

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Vojna vežba, Vojska Srbije, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Agenti britanske obaveštajne službe MI6, čija je jedinica stacionirana u Crnoj Gori, prisluškuju državni vrh Srbije!

Na udaru su predsednik Aleksandar Vučić, njegov sekretar Nikola Selaković, ministar policije Nebojša Stefanović, šef diplomatije Ivica Dačić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ali i srpski političari sa Kosova i Metohije. Špijuni im prate pozive, čitaju SMS, Vacap i Vajber poruke i povlače podatke s telefona.

 

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Pored najbitnijih ljudi iz sveta politike, britanski špijuni su zainteresovani i za patrijarha SPC Irineja, ali i akademike SANU, među kojima je Matija Bećković, kao i privrednike koji su povezani sa Crnom Gorom, piše crnogorska Borba.

Metoda i oprema ovih špijuna je toliko savremena i skupocena da može da povuče podatke sa telefona iz kruga od 15 kilometara, saznaje se iz bezbednosnih struktura.

Pročitajte i:

– Reč je o specijalnom sistemu za telefonske komunikacije koji košta oko 1,5 miliona evra. To su savremene bazne stanice koje u zavisnosti od kapaciteta i potreba prate telefonske pozive i poruke, ali mogu čak da nadziru komunikaciju sa Vajbera i Vocapa. Stanice su mobilne i najčešće rade iz kombija tako što imaju pristup podacima na dometu od 15 kilometara – dođu vozilom u centar Beograda i prikupljaju podatke s telefona – objašnjava izvor.

 

Aleksandar Vučić

Tanjug/Sava Radovanović

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović potvrđuje ove informacije i navodi da je Crna Gora idealna baza za britanske obaveštajne službe:

– Crnogorci imaju najbolju logistiku za prisluškivanje i obaveštajne radnje. Ona je idealna baza za britanske agente, koji su vrhunski. Sigurno da se prati i srpsko sveštenstvo i naš državni vrh, a sve radi manipulacija podacima. Oni mogu da iskoriste 10 odsto tačnih informacija i da ih iskombinuju sa 90 netačnih, pa da ih plasiraju kako im se sviđa.

 

Ivica Dačić

Alo!/Marko Đoković