"ZNAM ŠTA SRBIJU VUČE UNAZAD" Adam Boler progovorio o novim odnosima SAD sa Srbijom

Aleksandar Vučić, Ričard Grenel i Donald Tramp su napravili važan korak za uspeh i prosperitet Srbije.

Ana Brnabić
Adam Boler i Ana Brnabić, Foto: Alo

Adam Boler, izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC objasnio je u detalje poduhvat DFC-a vezan za Kosovo i Metohiju, u intervjuu za Pavlovic Today.

Boler u Srbiju nije doputovao sam, njemu su društvo na putovanju pravili pet američkih agencija, odlučne da sprovedu istorijski sporazum između Srbije i Kosova, koji se u mnogo čemu pokazao delotvornim samo dve nedelje nakon njegovog potpisivanja u Beloj kući.

U rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu, Antonija Godfrija, Boler i Grenel su se sastali sa liderima srpske politike , ali i kosovske privredne komore. 

Adam Boehler
Adam Boehler, Foto: Alo/Jošida Manasori

On je svoje utiske sa dešavanja kojima je prisustvovao prethodnih dana podelio u intervju.

Na pitanje kakve utiske nosi sa sastanka sa visokim zvaničnicima, rekao je da je zadovoljan.

- Mislim da je sve proteklo jako dobro. Puno smo razgovarali o unapređenju odnosa Kosova i Srbije. Mislim da je najbitnija stvar, napomenuti to da sada kreće nova era u odnosima između SAD i Srbije, a to je veliki stvar. Donald Tramp je na sasvim drugačiji način unapredio odnose naših država. Svi su mislili da se odnosi Kosova i Srbije ne mogu popraviti , ali sposobni ljudi kao što su Vučić, Grenel i Tramp su dokazali drugačije. Bitno je da gledamo napred, a ne da živimo u prošlosti- rekao je Boler. 

Kako kaže na kraju dana je bitno da svako bude zadovoljan.

- Naposletku su bitne investicije koje dolaze, a ja želim da ih bude u što većem broju - ističe Boler.

DFC je otvorila svoju prvu kancelariju u Beogradu, a na mesto direktora novootvorene beogradske kancelarije Finansijske korporacije SAD za medjunarodni razvoj (DFC) postavljen je Džon Jovanović.

DŽON JOVANOVIĆ I SUPRUGA
DŽON JOVANOVIĆ I SUPRUGA, Foto: INSTAGRAM

Adam Boler je u poslovnom svetu poznat kao neko ko je inovativan. Zanimljiv je njegov pogled na stanje u Srbiji.

- Mislim da je kosovski problem taj koji Srbiju vuče unazad, mnogo više nego što unazađuje Kosovo. Srbija će imati ogromnu korist od stranih investicija. Srbija će zauszeti stabilno mesto na svetskoj ekonomskoj sceni, a onda će se videti njen pun potencijal- ističe Boler.   

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi