Sinisa Mali
Foto: Alo/Alo


Danas se održao značajan susret, na kojem su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i ambasador Kraljevine Španije u Srbiji Huan Hose Sans Aparisio. Glavne teme razgovora bile su politički i ekonomski odnosi između dve zemlje, kao i budući zajednički projekti. Mali je istakao važnost prijateljskih odnosa između Srbije i Španije, naglašavajući da je Španija veliki prijatelj Srbije koji snažno podržava njen teritorijalni integritet.

- Španija je veliki prijatelj Srbije, koja poštuje naš teritorijalni integritet, i na tome smo im veoma zahvalni. Osim toga, zahvalni smo našim prijateljima i što nas podržavaju na putu evrointegracija, a moj sagovornik je još jednom ponovio da Španija želi da vidi Srbiju u Evropskoj Uniji - naveo je Mali na svom Instagram nalogu.

- Naša tema su bili i budući zajednički projekti, jer verujemo da možemo da nastavimo da unapređujemo naše ekonomske odnose. Drago mi je što su španske kompanije zaintesovane da investiraju u Srbiju. Tema je bila i predstojeća specijalizovana izložba EXSPO 2027, a iako je Beograd pobedio u konkurenciji sa Malagom, saglasili smo se da je ipak važno da je grad iz Evrope pobednik, jer su drugi gradovi kandidati bili iz Severne i Južne Amerike, kao i iz Azije.

 


Siniša Mali je istakao zahvalnost španskoj podršci na putu evrointegracija, naglašavajući da je ambasador ponovio želju Španije da vidi Srbiju kao deo Evropske Unije. Takođe, fokus razgovora bio je na budućim zajedničkim projektima, sa posebnim naglaskom na interesovanju španskih kompanija za ulaganje u Srbiju.


Jedna od tema razgovora bila je i predstojeća specijalizovana izložba EXSPO 2027, na kojoj je Beograd pobedio u konkurenciji sa Malagom. Važno je istaći da je Beograd bio jedini grad iz Evrope među kandidatima, budući da su ostali gradovi potencijalni domaćini bili iz Severne i Južne Amerike, kao i iz Azije. Ova činjenica naglašava značaj Beograda kao regionalnog lidera i privlačne destinacije za međunarodne događaje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Cici

24.06.2024 15:45

Verujem da cemo nastaviti da unapredjujemo odnose!

Sima

24.06.2024 15:46

Svaka cast ministre! Srbija samo napreduje!

Jorgovanka

24.06.2024 15:53

Španija je veliki prijatelj Srbije, koja poštuje naš teritorijalni integritet, i na tome smo im veoma zahvalni.

Filip

24.06.2024 15:58

Састанак је био фокусиран на јачање билатералне сарадње и идентификацију нових области за партнерство.

Uroš

24.06.2024 15:59

Током сусрета, дискутовано је о значају заједничких пројеката који би могли допринети економском расту и развоју обе земље.

Biljana

24.06.2024 16:00

Министар Мали је истакао важност наставка и продубљивања сарадње у секторима као што су инфраструктура, енергетика и трговина.

Nikola

24.06.2024 16:01

Амбасадор Шпаније је похвалио досадашњу сарадњу и нагласио спремност Шпаније да подржи Србију у њеним реформским напорима и економском развоју.

Koki

24.06.2024 16:02

Амбасадор Шпанијае је изразио наду да ће шпанске инвестиције у Србији наставити да расту и да ће се партнерство између две земље додатно ојачати.

Maja

24.06.2024 16:12

Podrška ministru Malom za angažovanje na očuvanju prijateljstva i ekonomske saradnje sa Španijom

Igor

24.06.2024 16:13

Važno je očuvati i razvijati naše odnose sa Španijom. Samo napred!