MILOŠEVIĆ JE MILU NUDIO MESTO PREDSEDNIKA JUGOSLAVIJE Slobin telohranitelj otkriva kako je na to ODGOVORIO Đukanović
Foto: EPA/Foto: EPA/ J.J. Guillen / POOL

Nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića, Goran Pajić, tvrdi da je Sloba bio spreman da prepusti deo vlasti Đukanoviću kako bi osigurao opstanak SR Jugoslavije.

"Zbog toga je po nalogu Miloševića tadašnji zamenik saveznog ministra unutrašnjih poslova otišao u Crnu Goru. Pošto su Jovica Stanišić i Vukašin Maraš pumpali Đukanovića kako Milošević ima loše konotacije prema njemu i kako će ga ubiti,  poenta je bila da njih dvojica ne saznaju da je neko stigao do Đukanovića", kaže Pajić.

 On je na TV Happy ispričao da je baš zbog toga, kada je ovaj gospodin krenuo iz Beograda, tri puta menjan auto.

"Tek je tim trećim stigao kod Đukanovića. Sastanak je trajao četiri sata na kome on prenosi ponudu Slobodana Miloševića – da Milo izađe na izbore i da mu prepušta da bira šta će biti, ili predsednik SR Jugoslavije ili njen premijer. U jednom trenutku Đukanović je samo rekao – pa daleko smo otišli. I na tome se završilo", ispričao je Pajić.

Kako ističe, Milo je posle toga dolazio dva puta u Beograd iako je imao pritisak od Stanišića i Maraša da ne ide i da će ga Milošević ubiti.

"Bio sam i lično prisutan kada je krajem 1998. godine došao na Savet za nacionalnu bezbednost. Kada je ulazio, bio je vidno uplašen jer smo mi tražili da njegovo obezbeđenje ostane napolju", rekao je Pajić i dodao da bez obzira što se znalo da Milo neće prihvatiti ponudu, Milošević se sve vreme zalagao da održi postojanje SR Jugoslavije.

(MONDO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading