Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Još 2019. godine Kokanović je pregovarao o prodaji zemljišta.

Naime, Kokanović je potpisao saglasnost, zajedno sa svojim bratom Zvonkom, za prodaju imanja na kome se nalazi i jedan objekat. Kako su ti pregovori propali, s obzirom na to da rudnik nije planiran na delu gde braća Kokanović imaju posed, Zlatko je krenuo u opozicionu borbu!

Odjednom, Kokanović postaje ekolog i čini sve protiv iskopavanja litijuma, sa čime se, ako je sudeći prema dokumentaciji, slagao, ali je obrnuo ćurak kada je postalo jasno da od novca od Rio Tinta nema ništa.

Utom, u priči se pojavljuje vođa Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta. Iako ova dvojica aktera navodno nemaju nikakve veze jedan sa drugim, dokazi koje objavljujemo govore suprotno!

Nakon propalog plana da izvuče za sebe materijalnu korist od kompanije Rio Tinto, Kokanović pomenuto imanje koje je planirao da proda, poklanja Ćuti, u čijem se vlasništvu nalazi i dan danas.

Na tom imanju nalazi se i kućerak, koji je prema dokumentaciji koju posedujemo, nelegalno izgrađen, odnosno bez potrebne dozvole, a u kome zajednički drže "ekološke i slobodarske tribine", dok se iza paravana prave da ne sarađuju.

Ako se analizira sve navedeno, postaje jasno da je na delu čisto licemerje skriveno pod plaštom navodne borbe za ekologiju.

Da je Kokanoviću, ali i Ćuti do ekologije stalo kao da lanjskog snega dokazuje navedena dokumentacija.

Računica je jasna: da je Rio Tinto planirao rudnik na delu gde se nalazi Kokanovićevo imanje, on bi uzeo novac i od "ekološkog aktivizma" i opozicione borbe ne bi bilo ništa. Međutim, kako je taj plan pao u vodu ponudio se Ćuti, koji je oberučke prihvatio poklon, očigledno ne smetajući mu to što Kokanović, zapravo, samo traži ličnu dobit, a ekologija ga ne interesuje, prenosi Informer.

S tim u vezi očigledno, čim je Ćuta prihvatio pomenuti poklon i saradnju, jasno je da ni njega ne zanima životna sredina već da je cilj samo naneti štetu državi Srbiji i da od ekologije nema ni "e"!

Valja podsetiti i na to da je Zlatko Kokanović 2022. podneo zahtev da se kuće u Nedeljicama sruše:

– Zahtev za rušenje tih kuća podneli smo 24. januara, jer ovo liči na stratište, na ratište. Ovo je vid psihološkog rata koji se stalno vrši nad stanovništvom, nad nama, našom decom! – tvrdio je tada ovaj "ekolog".

Ipak, godinu dana kasnije, kada su objekti koji su u vlasništvu Rio Tinta počeli da se ruše, isti Kokanović je zakukao da on to, u stvari, ne želi:

– Ne želimo da se sruše, želimo da kuće ostanu ovakve kao podsetnik šta je aktuelna vlast dozvolila! – pokušao je da okrivi državno rukovodstvo Srbije, da bi nakon toga, samo nekoliko minuta kasnije izgovorio: Zahtevamo da se kuće vrate u prvobitno stanje!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading