titanik
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Počećemo od Tadića. Nekadašnji predsednik ocenio je (ispravno) da Savo Manojlović i Lazović „ni liste ne umeju da podnesu, dok je s druge strane iskusni Aleksandar Vučić“.

- Ali, mi danas u opoziciji nemamo realan balans, nemamo iskustveni balans, nemamo saznajni balans... To sve odgovara Vučiću, koji ima veliko iskustvo -  rekao je Tadić gostujući u jednoj TV emisiji.

SVAKO ZA SEBE

Potom je poentirao tvrdnjom da se opozicioni lideri bore za bolje mesto na Titaniku.

- Neki opozicioni lideri samo misle o sebi i o svojoj političkoj karijeri i bilo je više borbe među opozicionim liderima nego borbe da se pobedi Vučić. Oni imaju za cilj samo puko osvajanje vlasti i većeg broja glasova, pa se onda hvale da su osvojili istorijski najjači rezultat - kazao je Tadić citirajući Savu Manojlovića, koji je to rekao.

Lider SDS konstatuje i da te stvari ništa ne rešavaju, već samo učvršćuju Vučićevu vlast, koja je 12 godina sve čvršća i čvršća.

- Vučićeva vlast u Beogradu i na republici je apsolutno učvršćena i Vučić sad može da nakrivi kapu do 2027. godine - zaključio je Tadić.

Istovremeno, tikva je definitivno pukla i između Miloša Jovanovića i njegove koalicije i grupacije koja je na izbore izašla pod sloganom „Biram borbu“ iako su, na primer, u Novom Sadu bili na jednoj listi. Tako je Jovanović, predsednik Novog DSS, poručio juče da ga pitanje saradnje s ostatkom opozicije više ne zanima te da će se baviti isključivo jačanjem stranke.

- Posle ovih godinu i po dana saradnje s ostatkom, blago rečeno, krajnje nesolidne opozicije, što s desnog što s levog dela spektra, to pitanje me više ne zanima. Bavićemo se u narednom periodu isključivo sobom i jačanjem naše stranke Novog DSS i negovaćemo koaliciju NADA, koju imamo sa POKS-om - istakao je Jovanović optužujući one koji su izašli na beogradske izbore da su napravili štetu, i to popriličnu.

BLISKE OPCIJE

Nije ostao Jovanović bez odgovora, s obzirom na to da su se oglasili oni koje je prozvao, pa je tako, recimo, Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG), naveo da se „pokazalo da nelogične koalicije, poput one u Novom Sadu, ne daju rezultat“ te da će „na izbore dalje ići jedino s programski bliskim opcijama“. Jedino je „zaboravio“ da objasni kako se toga tek sada setio, umesto u trenutku kada je upravo s ljudima Miloša Jovanovića dogovarao i potpisivao izlazak na izbore u Novom Sadu na jednoj listi.

Ko će biti gazda opozicije?

U opoziciji trenutno doslovno ratuje svako sa svakim, ali posebnu pažnju privlači veliki otvoreni sukob o kojem je naš list već pisao: Dragan Đilas protiv Save Manojlovića. Njihova borba ko će biti gazda opozicije je žestoka, bez skrupula i prepuna međusobnog omalovažavanja i optužbi. Na kraju, moći će da opstane i ostane samo jedan od njih dvojice. Koji, videćemo.

 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading