Zoran Lutovac na protestu
Foto: Printscreen/TV N1

Ovog puta na red je došlo nasilje u školi na Novom Beogradu, gde je u OŠ "Jovan Dučić" majka učenika petog razreda napala nastavnicu biologije i ozbiljno je povredila, zbog čega je ekspresno uhapšena. Međutim, opozicija je opet rešila da na crnoj hronici prikupi političke poene.

U glavnim ulogama isti oni koji su hteli politički da profitiraju od užasnih tragedija u "Ribnikaru" i Malom Orašju i Duboni.

Po receptu od maja prošle godine počeli su redom da se oglašavaju Zoran Lutovac, Marinika Tepić, najbliža saradnica Dragana Đilasa u Stranci slobode i pravde...

Naravno, sve što umeju je da optuže vlast, ne krijući da im je glavna meta, u stvari, predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Umesto da predlože neku konkretnu meru, oni krive državu za delo nekog sumanutog pojedinca. Takvi incidenti, pa i mnogo masovniji, dešavaju se i u svim drugim državama, ali tamo niko za to ne krivi predsednika ili vlast, već se bavi načinima prevencije, kada i ako je moguća, odnosno kažnjavanjem počinilaca. Dakle, sve suprotno od naše opozicije.

- Generator tog nasilja jeste sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ljudi oko njega, politika koju on promoviše i mediji koji promovišu njega - kazao je besramno Lutovac pokušavajući na taj način da za slučaj okrivi Vučića, a za sebe i svoje pajtaše prigrabi poene.

lutovac

undefined

 

Takođe, lider DS pokušao je i još jednom da se "ogrebe" o "Ribnikar", pa je rekao da su svi "bili svedoci kada je posle prošlogodišnjih majskih tragedija građane vlast uveravala da sistem nije zakazao".
- Naravno da nije zakazao kada ga nema, da bi sistem funkcionisao, mora da postoji, ono što sada imamo su samo neki propisi i zakoni koji se ne spovode - kazao je Lutovac.

On je rekao i da je bilo strašno što je majka koja je napala nastavnicu na Novom Beogradu izgovarala, kako je naveo, rečenice poput „da li znaš ko sam ja". Kaže da je ta rečenica poznata svima u Srbiji, te da je, kako je kazao, poznato „ko ju je sve do sada izgovarao". Zaboravio je, međutim, da pomene da je država u najkraćem mogućem roku privela i zadržala, za početak do 48 sati, a verovatno će biti i duže, tu ženu koja je izgovorila "znaš li ko sam ja". Zaboravio je namerno, svakako, jer se ne uklapa u njegovu iščašenu matricu.

U sličnom maniru oglasila se i Tepićeva, tobože iskazujući brigu zbog pomenutog slučaja, zaboravljajući da joj ta uloga ne leži s obzirom na to da je majske tragedije pokušala da iskoristi protivno željama roditelja stradale dece skandaloznim rečima "niko nema tapiju na bol".

- Zbog galopirajućeg i sada već svakodnevnog nasilja u školama, gde deca tuku decu, deca tuku nastavnike, roditelji tuku nastavnike, a nakon godine u kojoj su deca ubijala decu, zahtevam hitnu sednicu Odbora za obrazovanje Narodne skupštine Republike Srbije - dok ne bude prekasno, opet - navela je Tepićeva u pisanoj izjavi.
lutovac

 

 

A onda je istakla da to očekuje kao poslanica i majka, kao da je biti majka nešto što je rezervisano samo za nju i koleginice iz opozicije, dok u vlasti, ako bismo slušali njene reči, nema ni majki ni očeva. Želja da se politički naplati na svakoj mogućoj tragediji, da ponovimo, opoziciji, pa i Tepićevoj i njenom šefu Đilasu, vratila se od birača kao bumerang. I opet će, i opet, sve dok ne shvate da to nije način na koji se vodi politička borba. Nigde u svetu, pa ne bi trebalo da pokušavaju da ga ovako bezočno patentiraju u Srbiji.


BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rada

14.06.2024 20:50

A to "znaš li ti ko sam ja" pa to je tvoj gazda djilas govorio onako malo "pod gasom" policiji koja ga je zaustavila jer je bahato dao gas do daske. Pa o čemu ti pričaš?