savo manojlović
Foto: Alo/Printscreen

I dok se po opozicionim medijima koji su pod palicom Đilas-Šolak i ekipe na sva zvona promoviše festival separatizma, treba podsetiti šta se “iza brda valja”.

Naime, osim što promoviše lažnu državu Kosovo, ovaj festival pokušava da stvori iluziju o postojanju nekakve “kosovske kulture”, pa se tako navodi da je cilj festivala “da Srbiji približi kosovsku kulturnu scenu i obrnuto”.

Tu nije kraj. Pre nekoliko godina “umetnici” iz lažne države pokušali su da izvedu nezapamćenu provokaciju, te da preko administrativnog prelaza prenesu simbole terorističke OVK!

Kako je tada prenela prištinska RK2, članici “kosovskog tima umetnika”, slikarki Elizi Hodža na administrativnom prelazu Merdare oduzeta fotografija iz vremena rata na Kosovu i Metohiji, koja ima natpis terorističke OVK i zastavu Albanije!

Navodi se da je policija oduzela još dve fotografije i katalog izložbe te slikarke, koja je trebalo da učestvuje na izložbi "Između snova i realnosti", koja se održavala u okviru festivala "Mirdita, dobar dan".

Ovaj medij tvrdi da su svi učesnici festivala morali da prođu kroz detaljnu kontrolu koja je trajala više od sat vremena, kao i da je srpska policija branila fotografisanje.

- Oduzete su mi tri fotografije, jedna od njih je sa natpisom OVK, druga prikazuje proteste i stihove poznatog kosovskog pesnika Alji Podrimje: 'Kosovo, krv koja se ne prašta…', i treća slika koju sam uradila povodom desetogodišnjice kosovske nezavisnosti, predstavlja 'igru' između kosovske i albanske zastave koja u dodatku ima i pesmu ‘Moja himna'  - zakukala je provokatorka, u čemu joj se pridružio i tadašnji zamenik premijera lažne države Enver Hodžaj.

 

 

Dakle, oni koje sponzorišu Rokfeler, Soroš i Građanske inicijative poput Sava Manojlovića, žele da mašu simbolima terorističke OVK koja je činila najgnusnije zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji, usred srpske prestonice, i to na Vidovdan!

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
Zlatko

13.06.2024 17:23

Opoziciju finansiraju fondacije koje su otvoreno nastrojene protiv Srbije

Anja

13.06.2024 17:25

Skandalozno je na šta su sve spremni ovi ljudi.

Dana

13.06.2024 17:26

Festival koji promoviše kosovsku kulturu koja i ne postoji.

Jana

13.06.2024 17:27

Čista je provokacija datum koji je odabran za ovaj festival.

Koki

13.06.2024 17:28

Ovo je čista provokacija za građane Srbije.

Sara

13.06.2024 17:28

Kako za pare sve izdaju, pa čak i promovišu kulturu koja ne postoji.

Una

13.06.2024 17:32

Neće Srbima u sred Beograda niko mahati terorističkim zastavama.

Dara

13.06.2024 17:46

To je nedopustivo, namerno hoce da nam prkose.

Petar Veliki

14.06.2024 15:47

Ima toliko elemenata za hapšenje. Dakle, slokinte ovu nesreću sa ulica! MUP bi mogao konačno da zaštiti normalne građane, i zaradi plate.