Dragan Aksentijević Kika
Foto: Alo/Foto: Alo!

Piše: V. Papović

Kako Alo! ekskluzivno saznaje, srpske bezbednosne službe u Raški su uhapsile Dragana Aksentijevića, zvanog Kiko, koji se sumnjiči da je dugogodišnji saradnik albanske nelegalne tzv. Obaveštajne Agencije Kosova (OAK) i određen mu je pritvor do 30 dana. On je poznat i kao rođeni brat bivše zamenice predsednika opštine Leposavić Dragane Miletić, za koju istraga pretpostavlja da mu je davala svesrdnu pomoć u špijuniranju za Kurtijev račun.

Prema podacima do kojih su došli srpski istražni organi, u poslednjih pola godine Aksentijević je posebno intenzivirao aktivnosti obaveštajnog i subverzivnog karaktera sa svojim dugogodišnjim prijateljom Milanom Vukašinovićem, zvanim Duduk, iz Leposavića. Obojica su po direktnim nalozima tzv. Obaveštajne agencije Kosova (OAK) i obaveštajnih struktura tzv. kosovske policije delovali na području severnog dela Kosova i Metohije, prevashodno na području opštine Leposavić.

Dragan Aksentijević Kika

Foto: Alo!

 

Aksentijević i Vukašinović se sumnjiče da su po direktnim nalozima pripadnika albanskih obaveštajnih struktura Rahima Pacolija, Bljerima Šerimetija, Fljorima Džaferija i Fikreta Gašija tajno fotografisali i snimali srpske vojne i policijske baze u blizini administrativne linije, kao i aktivnosti pripadnika bezbednosnih struktura Srbije, ali i tajno pratili na području Leposavića bivše pripadnike tzv. kosovske policije srpske nacionalnosti koji su se povukli iz njenih redova.

Dragan Aksentijević Kika

Foto: Alo!

 

Osim toga, prema saznanjima do kojih je Alo! ekskluzivno došao, fotografisali su i bivše pripadnike MUP Srbije i Vojske Srbije, koji su, prema njihovim saznanjima, navodno bili angažovani u oružanim sukobima na Kosovu i Metohiji krajem 90-ih godina, a koji su trenutno penzionisani i žive na području Leposavića ili severa KiM.

Dragan Aksentijević Kika

Foto: Alo!

 

Sam sebi postavio eksploziv, pa optužio Radoičića

Vukašinović je, inače, u javnosti poznat s obzirom na to da je nedavno fingirao podmetanje eksplozivne naprave pod svoje vozilo, koje je organizovao u koordinaciji sa tzv. kosovskim obaveštajnim strukturama i njihovim pripadnicima sa kojima je u saradničkoj vezi. U navedenom mu je pomogao Esad Rušević, zvani Esko, iz Novog Pazara, koji se nalazi u bekstvu od gonjenja državnih organa Srbije zbog kriminalnih aktivnosti, a trenutno je nastanjen na području Kosovske Mitrovice. Rušević je u tovaru sa švercovanom robom sa područja Prištine dopremio eksploziv u Leposavić, a koji je naknadno Vukašinović samostalno postavio, sve kako bi prikazao da srpske strukture vlasti i lica okupljena oko bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića planiraju njegovo ubistvo.

Prikupljene podatke i fotografije, kao i video-snimke prosleđivali su u Prištinu pomenutom Pacoliju, za šta su kao nadoknadu dobijali iznose od 500 evra na 15 do mesec dana. Nedavno su na poklon dobili i telefon visokog kvaliteta, sa naprednim opcijama fotografisanja i zumiranja fotografija, a postoje ozbiljne indicije da im je glavna nagrada bila narkotička sredstva, pre svega kokain, koji su konzumirali u društvu svojih pajtosa.

Kurtijevi Srbi na kokainu Evo zbog kojih benefita su pristali da budu marionete

Prištinski mediji objavili su više video-snimaka na kojima se, kako su naveli, vidi zamenica predsednika opštine Leposavić Dragana Miletić kako ušmrkava narkotike u opštinskoj kancelariji i toaletu.

„Gazeta nacional“ u tekstu navodi da je pored Dragane Miletić još jedan opštinski službenik koji, takođe, konzumira kokain. Više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Blizak prijatelj Kurtijevog ministra

Dragan Aksentijević Kika

Foto: Alo!

 

Posebno je interesantno da je Vukašinović u veoma bliskim odnosima sa ministrom za zajednice i povratak u vladi tzv. Kosova Radoicom Radomirovićem, sa kojim neretko ostvaruje zajedničke sastanke sa Pacolijem i Fljorimom Džaferijem, tokom kojih prenose obaveštajno-indikativna saznanja od značaja za privremene vlasti u Prištini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Ljubica

09.06.2024 19:28

Gade mi se ovakvi, za mene su još gori od Kurtija.

Dejan

09.06.2024 19:45

Pa zar je moguce i to ... Koje su to pare da radis protiv svog naroda, svoje drzave ... !? To nema cenu, nema tih para ... Na zalost, ljudi su jeftina i karljiva roba!

Stanko

11.06.2024 01:29

Izdajnike srpskog rod po kratkom postupku na streljanje