opozicija
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Naravno, opozicionari to retko i teško priznaju, međutim, šta je istina i kako zaista stoje stvari, često možemo čuti od novinara opozicionih medija. Tako je Sandra Petrušić, novinarka Radara, nedeljnika koji izlazi u oviru "Junajted grupe" Dragana Šolaka, izrekla baš to da narod nije uz opoziciju, ali i to da se oni uzdaju u drugi faktor: strani.

Komentarišući izjavu Sava Manojlovića, koji je pozvao opoziciju da napusti parlament i krene u građansku neposlušnost, novinarka Radara ocenila je da to nije u ovom trenutku rešenje jer "ne postoji narod sa kojim može da se to izvede".

Savo Manojlović

Printscreen

 

Prema njenim rečima, u aktivnom bojkotu mora da postoji velika masovnost ljudi koji će to da podrže i koji će da iskažu građansku neposlušnost. Dodala je da u ovom trenutku misli da je narod potpuno depresivan, utučen i da ne postoji šansa da pet odsto od onih koji su nezadovoljni ovog trenutka izađe na ulicu ili nešto učini.

- Mi smo postali svi žrtve tog strašnog nasilja, ali nasilja koja traje 12 godina i koje je poslednjih meseci toliko eskaliralo da smo izgubili i pravo mišljenje i pravo glasa. Potvrdilo se još jednom da to pravo glasa nemamo. U međuvremenu su počeli da nas biju. Prema tome svi smo u situaciji da smo ovog trenutka uplašeni i da se bojimo bilo šta da učinimo i nama je potrebna psihološka podrška da bismo se izvukli iz tog klasičnog sindroma koji ima svaka žrtva - briljirala je, ironično govoreći, Petrušićeva.

A onda je izvukla najveći adut:

- Mogu da kažem samo jedno, ne postoji nikakva šansa da se bilo šta ovde promeni do trenutka kada se Evropa ne umeša ozbiljno. Ono što je poslala kao packe na prošlim izborima, to je bilo deklarativno. Moraju se stvari postaviti na drugi način i moraju se građani ove zemlje zaštititi na neki način. Ne može se dozvoliti diktatura usred Evrope.

I dođosmo tako do suštine. Stranci treba da smene vlast u Srbiji. Nije da nismo znali za tu spregu, ali nije zgoreg da nas opozicionari i njihovi novinari na to podsete.

Jedino nije jasno šta tačno očekuje srpska opozicija od Evrope. Zar je malo novca uloženo u njih, NVO i lokalne grupe građana pred ove izbore i godinama pre njih? Ili se ti silni milioni evra ne računaju? Podsetimo, samo je jedna grupa građana iz Čačka dobila baš pred izbore 40.000 evra i ko zna koliko još ranije. Ili pokret Kreni-promeni Sava Manojlovića prima tranše od Rokfeler fondacije. I tako dalje. 

Sve to, na žalost opozicionara, nije dovoljno da bi srpski narod ubedili da su bogomdani da vladaju našom zemljom. Ostaje da vidimo šta je sledeća faza njihovog očekivanja od Evrope. Možda da nam pošalju neke svoje birače da ovde glasaju umesto srpskog naroda. Ma koliko vam ovo zvučalo nesuvislo, nemojte se kladiti na to da neki opozicionar neće doći i na tu ideju. Živi bili pa videli.
BONUS VIDEO

 

@alo_portal Vučević proglasio pobedu SNS, Vučić došao sa osmehom da čuje rezultate #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #viraltiktok #fypシ゚viral #izbori2024 #sns ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Ljubica

05.06.2024 14:30

Evropa se već i previše umešala, a vama niko nije kriv što nemate programe, pa zahtevate okupaciju vlastite zemlje, da bi se dokopali vlasti.

Slavica

05.06.2024 15:43

Opozicija da li taj ološ još postoji.Sramota i za one koji glasaju za njih. Opozicija može da bude samoSRS, i niko od ovog postojećeg ološa i bager.

ISTINA

05.06.2024 16:16

Sta hoce ove izdajice,neradnici i dzabalebarosi!Treba im rezervisati mesto u Mitrovici i Padinskoj skeli.I mi bednici izdvajamo iz budzeta za takve snobove i budale.Nemam reci!Stvarno sramota za ovaj narod kome daje glas!

Душка

05.06.2024 18:28

Овј олош мрзи Србију и Србе па нека иду код газда који их финансирају али,не воли нико издајице !!!Велики је грех издати своју домовину!