Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Video Plus

Predsednik Vučić tokom prvog odlasaka u Njujork, na početku lavovsle bobre protiv sramne rezolucije, 23. april 2024 jasno je istakao šta će donošene ove rezolucije izazvati.

Svojom odlučnom i nepokolebljivom borbom dobro je namučio sve one koji pokušavaju da okarakterišu Srbe kao genocidne.

Predsednik Vučić je jasno stavio do znanja da nikada neće dozvoliti napade na našu zemlju i da će se boriti svim svojim liderstvom i snagom da zaštiti naše građane. Njegove hrabre reči, tada su izazvale pravu detonaciju u Savetu bezbednosti UN. 

Ta odlučna borba predsednika Vučića donela je i prve rezultate odnosno prvu pobedu Srbiji u ovoj napetoj borbi protiv silnog protivnika.

O tome jasno svedoči i činjeca da je tada došlo do odlaganja glasanja o rezoluciji u Srebrenici, koja je bila planirana za 2. maj.

Prvi odlazak u Njujork i prva pobeda Vučića!

Da nema predaje i da će se jedna geografski mala, ali po duhu snažna Srbija dignute glave usprotiviti moćnim silama, jasno i javno je predsednik Vučić svima stavio do znanja.

- Biće borbe do poslednjeg dana. U našoj misiji ovde sve pršti od energije. Oni koji podnose rezoluciju, najveće sile sveta, i koji vrše pritisak, imaće ozbiljnog protivnika u maloj zemlji koja se drznula da brani zemlju. Nemojte da donosite kolektivnu presudu, jer je upravo to što radite. To neće doprineti učvršćivanju mira, već dodatnim podelama. Naša je obaveza da branimo integritet srpskog naroda - saopštio je tada Aleksandar Vučić.

Borba na dva fronta "Videli ste kakvu nameštaljku su napravili"

 

Pored sve borbe da se Srbi ne žigošu kao geoncidan narod, predsednik Vučić uporedo, i konstantno, vodi borbu za naš narod na Kosovu i Metohiji.

Saterana u ćošak jakom Vučićevom diplomatijim, Priština se nije libila da priredi najsrmniju nameštaljku o kojoj je svečio i sam predsednik Srbije. 

- Videli ste juče (22. aprila) kakvu su nameštaljku napravili. To je šokantno šta su uradili, pa su moral i da lažu da su te žene, a žao vam je kad vidite silovane žene, ali vam niko nije rekao da će to uraditi. A onda shvatite da je to bila zamka, da ne možete da reagujete. Videli ste da nisu brinuli, već su bili veseli. Pitao sam se o čemu je reč, a onda smo shvatili da su to dogovorili sa Amerikancima, Slovencima, Švajcarcima - saopštio je predsenik Vučić i dodao:

Ali i to smo izdržali, jer su pravda i istina na našoj strani!

Prava pozadina sramne rezolucije protiv Srbije

Vučić je prvi javno otkrio da je ovo pokušaj da se nametne kolektivna krivica jednom narodu, iako su na sve načine pokušali da prikrikiju ovaj stvarni plan.

- Ne postoji ni jedno ime u predlogu rezolucije. Već samo kolektivna osuda i svi to govore i svi to znaju. I naravno dodatni pritisak na jednu suverenu i nezavisnu zemlju u ovom trenutku. Zbog čega? Zbog neuvrštenja sankcija Rusiji? Zbog nerešavanja pitanja Kosova? Zbog odnosa sa Istokom? Obe, sve tri. Zbog toga što smo slobodna i nezavisna zemlja - rekao je Vučić.

Udar na Srbiju jer je slobodna i nezavisna zemlja!

Da Srbiju udaraju sa svih stana zbog nezavisne politike Aleksandra Vučića, i da žele da nam slome kičmu jasno svedoči i obraćanje Moskve.

Rezolucija o Srebrenici koju su Nemačka i Ruanda predložile Generalnoj skupštini UN ima za cilj da „slomi Srbe“, koji su „previše nezavisni u svojim akcijama“, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

i peskov u pozadini

EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV / POOL

 

 

- Cilj je slomiti Srbe. Pre deset godina su pokušali da donesu takvu rezoluciju. Nemoguće je objasniti čime se Evropljani vode kada promovišu ovu ideju, osim iz jednog razloga – Srbi su previše nezavisni u svojim akcijama”, rekao je Lavrov u intervjuu za bosanskohercegovački TV kanal ATV.

Potvrda Vučićevih reči stigla i iz Sarajeva!

Da je Vučić bio u pravu kada je upozoravao na paklenu pozadinu rezolucije o Srebrenici priznali su i u Sarajevu, ali drugi više puta.

Tako je na primer, Bosanski profesor Sead Turčalo poručio je da će rezolucija UN potvrditi da srpska nacija snosi moralnu odgovornost za GENOCID!

Snimak ovog jasnog priznanja protiv čega se predsenik Vučić lavski borio možete pogledati OVDE.

"Rezolucija je sredstvo da se rešimo Republike Srpske"

U emisiji "Face to Face" koju vodi Senad Hadžifejsović, gostovao je američki advokat Frensis Bojl.

Tokom emisije postavljeno je pitanje: "Šta je sledeći korak ako dođe do usvajanja rezolucije?". Na ovo pitanje Bojl je imao jasan odgovor. 

- Biće na svima nama da vidimo kako ćemu tu rezoluciju koristiti i da se jednog dana rešimo Republike Srpske, koja je jedna genocidna tvorevina, rekao je Bojl.

Veliki udar na Srbiji

Još jedan primer u nizu da je Vučić bio u pravu kada je rekao protiv čega se bori priznao je pravnik Nedim Ademović.

Bosanski pravnik Nedim Ademović, bivši šef kabineta predsednika Ustavnog suda BiH, objasnio je kako sve bošnjaci planiraju da udare na Srbiju nakon usvajanja rezolucije UN o Srebrenici. Njegovo detaljno objašnjenje možete videti OVDE.

Ukratko, tražiće milijarde dolara ratne odštete na osnovu američkih presuda protiv Radovana Karadžića, obnoviće tužbu protiv Srbije i hoće da nas nateraju da obeležavamo godišnjice “genocida”!

Drugi odlazak u Njujork i druga pobeda Vučića i Srbije!

Da je Vučićeva borba bila do sada neviđena u svetu jasno pokazuje činjenica sa kakavim su se sve prljavim, udarcima ispod pojasa služili kako bi izglasali sramnu rezoluciju, ali prizananja sa svih strana o uspehu Srbije!

Uloga Crne Gore

Podnošenjem dva amandmana na sramnu rezoluciju, Crna Gora je u stvari poslužila interesima svojih zapadnih gazda i sve pod navodnom brigom za Srbe i srpski narod. A zapravo je pomogla da se najmanje desetak zemalja privoli da ipak glasa ZA iako su planirale da budu uzdržane.

O tome je govorio govorio i predsednik Aleksandar Vučić  pred put u Njujork. Kako je za Alo! potvrdilo više upućenih sagovornika, suština cele nameštaljke koju, naravno, nije sama vlast u Podgorici osmislila, već je poslužila samo kao marioneta, bila je u tome da se pomenute kolebljive države ubede da glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

Herojska borba - Dve trećine sveta stalo na stranu Srbije!

Sramna rezolucija je izglasana sa samo 84 glasa!

Predsednik je istako jasni činjenicu: Ovo glasanje bi palo u svakom parlamentu!

- Ovoliko glasova koliko je Srbija dobila po nemogućoj temi, ne mogu ni Rusi ni Amerikanci, više od dve trećine stanovnika zemaljske kugle bilo je na našoj strani. Hoću da zahvalim Kini, Rusiji, UAE, za koje su govorili da će učiniti drugačije. Hvala i našoj mađarskoj braći, Slovacima, Grcima, Kipranima koji su se usudili da budu uzdržani i pokažu prijateljstvo prema Srbima - istakao je Vučić.

- Ništa im nije jasno. Kako je to mala Srbija uspela? Protiv nas bile su Nemačka, Amerika, Engleska, Francuska, Italija, Kanada, Australija... Ovoga puta glasali su protiv nas zbog specifične teme i Indonezija, Malezija, Iran, Saudijska Arabija, Turska kao sponzor. I opet je mala Srbija izašla sa 25 glasova više nego što su svi oni zajedno. I to vam pokazuje da kada smo zajedno i ujedinjeni možemo sve - reakoa je predsenik nakob glasanja.

Vučićeva herojska borba tokom drugog odlaska u Njujork nikoga nije ostavila ravnodušnim, pa ni negove najljuće protivnike.

U demokratiji nikada nije bilo moguće pobediti sa 84 glasa od 193, ali su Ujedinjene nacije takvim postupkom pre dva dana zauvek ukaljale svoj obraz, usvojivši sramnu rezoluciju o Srebrenici!

Prema logici bosanskih medija rezolucija nije usvojena!

Prema logici bosanskih medija rezolucija nije usvojena, ali ne zato što brane Srbije. Pre će biti zato što ni u najluđim snovima nisu mogli da zamisle kako će se odlučivati o rezoluciji o Srebrenici.

- Za usvajanje nacrta rezolucije potrebna je prosta većina članica Generelane skupštine - što uobičajno iznosi 97 država od 193, koliko ih ukupno ima - navodi dnevni list Avaz.

Prema ovoj logici, tj. načinu razmišljanja potrebno je da polovina glasa za kako bi se usvojila rezolucija, što je sasvim opravdano i deluje kao pošteno razmišljanje, barem u demokratiji gde većina odlučuje.

Međutim, kako je onda uslvojena rezlolucija sa samo 84 glasova "Za". 

Razlog leži u činjenici da je potrebna "prosta" većina i da se glasovi uzdržanih ne broje. Dakle, da bi se danas pristupilo glasanju, predsedavajući je samo trebalo da konstatuje da je u sali bilo prisutno najmanje 97 članova.

A da bi Rezolucija bila usvojena potrebno je bilo da za nju glasa prosta većina, što znači da se glasovi suzdržanih ne broje!

Izgleda da ovo ni bosanskim medijima ne nije bilo logično ni pošteno, tako da teško da im možemo zameriti na ovoj grešci.

Veliko priznanje nemačkih medija

Srećko Matić, novinar "Dojče Velea" govorio je o pisanjima medija u Nemačkoj povodom rezolucije o Srebrenici koja je, može se reći, doživela debakl u UN i priznao da je Vučić lično sprečio da veći broj zemalja podrži rezoluciju! 

- Mediji u Nemačkoj tematiziraju i činjenicu da je Rezoluciju podržalo, kako ih ja tumačim, samo 84 zemlje! Portal Javnog servisa kaže da je to neobično jer za usvajanje drugih dana sećanja na neke zločine je običaj da bude gotovo jednoglasno i između redova se čita da je mali broj zemalja, manji od očekivanog, podržao usvajanje ove Rezolucije! U medijima se prenosi i stav predsednika Vučića, za njih je neobično da jedan predsednik dolazi u Skupštinu UN da spreči usvajanje ovakve rezolucije -  rekao je Matić! 

Konaković zakukao, pa pruznao: Srbija je daleko isped nas zbog Vučećeve ozbiljne diplomatije, izgubili smo mnogo prijatelja!

Ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković priznao je da je Srbija daleko ispred BiH zbog ozbiljne diplomatije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Vučić i Srbija dugo rade i dugo se bave ozbiljnom diplomatijom. BiH ima jednu pauzu, u tom baveljenu diplomatijom upošte u kojima smo dozvolili da veliku broj prijatelja napusti BiH - istakao je Konaković .

Konaković kaže da tek sada vidi koliko su "prijatelja izgubili"

- Znao sam da su na Zapadu zabrljali, ali nisam znao da su na istoku izgubili tako veliki broj prijatlja.Jedan iz ovovg islamskog sveta, ove moćne islamske države kaže "nije pravi tajming"... Vučić ima direktne veze sa tim vladarima. Podsećam da Vučić taj posao radi ozbiljno - napomenuo je on.

Njegovo priznanje o uspehu Vučićeve diplomatije možete pogledati OVDE.

REZULAT VUČIĆEVE BORBE!

Brnabić: "Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije"

"Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava", ukazala je predsedsnika Narodne Skupštine Ana Brnabić.

Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (36)

Loading
Crnacokolada037

30.05.2024 22:31

Vučić se lavovski borio za našu državu i pobedio je!!

Anabela

30.05.2024 22:32

Vučić je pravi lider koji se bori za pravdu i istinu. Podrška iz sveg srca!

Nevenka

30.05.2024 22:32

Najponosniji na naseg predsednika za sve sto cini za nasu zemlju

milos

30.05.2024 22:33

Vučić je neko ko se ne plaši drugih, na prvom mestu mu je Srbija i to je ovime pokazao.

Mihajlo

30.05.2024 22:34

Vučić je pokazao svetu da Srbija neće biti žigosana! Svaka čast na hrabrosti!

Andjelka

30.05.2024 22:34

Svaka čast za borbu kojom je branio obraz Srbije i našeg naroda

Mila

30.05.2024 22:34

Predsednik je pravi heroj! Njegova borba je borba svih nas!

Tijana

30.05.2024 22:35

Vučić je pokazao da neće dozvoliti nepravdu prema Srbiji!

Ena

30.05.2024 22:35

Divne slike naseg Predsednika obisle su ceo svet!

Lale

30.05.2024 22:35

Herojska borba Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem će se dugo pamtiti.

Marica

30.05.2024 22:36

Vučićev patriotizam i hrabrost su primer svima nama!

Ena

30.05.2024 22:36

Srbija je pobedila boreci se za pravdu i istinu!

Stanko

30.05.2024 22:38

Srbija je na strani pravde i nikada nije bila genocidan narod!

Sanja

30.05.2024 22:45

Vučić je pokazao hrabrost i odlučnost, niko ne može oduzeti naš ponos.

Tina

30.05.2024 23:26

Vučić se bori za istinu i to je na ponos čitavom našem narodu

Kaća

30.05.2024 23:26

Vučićeva borba za Srbiju je ogromna i to se vidi na svakom koraku

Mina

30.05.2024 23:27

Vučić je uvek želeo dobro za svoj narod i svoju zemlju!

Nebojša

30.05.2024 23:48

Vučić se ponovo dokazao kao veoma uspešan diplomata, mali broj država koje su glasale za rezoluciju o Srebrenici je dokaz za to.

Lola

30.05.2024 23:58

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se lavovski borio i bori se za srpski narod.

Ana

31.05.2024 07:12

Hrabrost je ono cime sadasnja vlast pobedjuje svakog ko ima za cilj da ponizi nasu drzavu!

Mila

31.05.2024 07:14

Braniti drzavu i narod je najbolji nacin borbe za bolje sutra, za cuvanje svih nasih vrednosti i put stabilnosti!

Kristijan

31.05.2024 07:20

Predsednik Vučić je državnik i lider o kojem će pisati svetska istorija jer je Srbija na čelu sa njim bila bastion međunarodnog prava i civilizacijskih principa.

Marko

31.05.2024 07:21

Borba predsednika VUčića da nas ne žigošu je bila ogromna .

Slavica

31.05.2024 07:22

Ponosna je Srbija što ima ovakvog predsednika

Klara

31.05.2024 07:23

Srbija i njeni građani su na prvom mestu za predsednika Vučića

Klara

31.05.2024 07:25

Zastav Srbije za ponos svakog njenog stanovnika

Klara

31.05.2024 07:26

Ceo svet je video koliko je bitna zastava Srbije za predsednika Vučića i njegove stanovnike

ada

31.05.2024 07:26

Naš predsjednik pokazuje hrabrost i odlučnost u borbi protiv genocida koji je zadesio naš narod. Njegova predanost je inspiracija za sve nas

duki

31.05.2024 07:27

predsednik aleksandar vucic se hrabro borio protiv prljavog zapada da sacuva obraz i cast srbije i republike srpske i uspeo je u tome

ada

31.05.2024 07:27

Borba našeg predsjednika protiv genocida pokazuje njegovu posvećenost zaštiti ljudskih prava i dostojanstva svakog člana našeg naroda.

mima

31.05.2024 07:28

U teškim vremenima, liderstvo našeg predsjednika u suprotstavljanju genocidu je neophodno. Hvala mu na njegovoj nepokolebljivoj borbi

Slave

31.05.2024 07:29

Nema kompromisa kada je u pitanju zaštita našeg naroda od genocida, a naš predsjednik to jasno pokazuje svojim djelima i riječima

mima

31.05.2024 07:30

Predsjednikova odlučnost u suočavanju s genocidom je primjer hrabrosti i liderstva koje nam je potrebno u ovim teškim vremenima.