Milan Krkobabić
Foto: Alo/Милан Обрадовић

Krov nad glavom dobiće još 226 odraslih i više od 90 mališana. Među porodicama koje odlaze u naselja čak 49 jedinica lokalne samouprave širom Srbije, od Sombora do Gadžinog Hana, Kosijerića i Pirota, ima ih i sa petoro, šestoro pa i više dece! U selu Kruščić, u Opštini Kula, obezbeđen je dom za samohranu majku sa osmoro dece, a u selima Kikinde i Zrenjanina skućiće se dve sedmočlane porodice.

 

Prema rečima zamenika predsednika Komisije agroekonomiste Milana Prostrana, po broju dodeljenih kuća prednjače Sombor sa 16 i Odžaci sa 12, ali će oživeti i 10 napuštenih domova u selima Surdulice, Vladičinog Hana, Blaca i Vranja. U somborosko selo Bezdan useliće se četiri porodice.

„Činjenica je da se ovaj program ukorenio, da daje izuzetne efekte i da bi kao takav trebalo još dugo da traje. Ima izuzetan strategijski, razvojni i demografski značaj“-rekao je Prostran i dodao da će ovoga puta najveća kuća od 248 kvadrata i sa oko 14 ari placa uskoro postati dom porodice u Staparu kod Sombora.

Najveća okućnica od oko 64 ara pripala je pojedincu u Boki kod Sečnja. I ovoga puta je najjeftinija kuća kupljena u Žitištu u selu Begejci za 415.400 dinara.

Sa današnjih 155 odobrenih domova, ukupan broj oživelih napuštenih kuća popela se na 2.905.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading