Rezolucija
Foto: Printscreen/Jutjub

Ugledni švajcarski “Noje Ciriher cajtung” piše da se “veliki broj uzdržanih glasova može smatrati uspehom srpske diplomatije i dokazom da Beograd raspolaže diplomatskim uticajem”. Poslanica Saveza "Sara Vagenkneht" u nemačkom Bundestagu konstatuje da je ishod glasanja u UN pokazao da je Berlin pretrpeo ogroman neuspeh i da veći deo sveta više nije spreman da bez prigovora prihvati politiku Zapada. I protivnici Srbije ocenili su rezoluciju kao debakl njenih sponzora i autora. Bosanskohercegovački novinar Hadžifejzović kaže: “84 glasa za rezoluciju je malo. 19 glasova protiv je mnogo. 68 država suzdržano – to je previše. 21 država nije glasala – takođe previše. Od 193 zemlje, 109 nije bilo za rezoluciju, 84 jeste. I kakav je to uspeh?”

Hrvatska pevačica Severina Vučković usudila se da komentariše rezoluciju: “U Srebrenici je bio genocid, kako god oni to nazivali... U stvari, ako je bio genocid onda bi neka država trebala platiti toj državi odštetu”. Severina je sa antisrpskom propagandom počela još 1993. kada je pevala na skupovima Tuđmanove HDZ, da bi 1999. rekla da je jednu svoju pesmu snimila “u znak podrške albanskom narodu u borbi za oslobođenje Kosova od srpske okupacije”. Svi ovi antisrpski ispadi su zaboravljeni, pa je Vučkovićeva u Srbiji uzimala ogromne honorare za nastupe u koncertnim halama i gradskim trgovima. Nevažna je ova pevačica, ali je važno što je ona poreklom Srpkinja. Primer Severine pokazuje da je Srbima nemoguće opstati u Hrvatskoj ukoliko ne napadaju Srbiju, jer u “lijepoj njihovoj” još uvek vlada ustaška ideologija.

I Srbi koji su spasli svoje živote bekstvom iz NDH, došli u Srbiju i posle 1945. postali visoki politički i vojni funkcioneri, nikada se nisu oslobodili podsvesnog straha od hrvatske kame. U želji da ostvare vezu sa ognjištem svojih predaka u Hrvatskoj, oni su u komunističkoj Jugoslaviji oberučke prihvatili lažno bratstvo i jedinstvo. Za tu politiku gurali su u zaborav Jasenovac i zverske hrvatske zločine, ali istovremeno i srpstvo i Srbiju. Iz tih komunističkih šinjela izrasle su generacije današnjih antisrba. To su oni koji sada histerično urlaju da su Srbi genocidan narod i da je KiM nezavisno. Kad je Jelena Karleuša, hrabro braneći svoju državu, odgovorila Severini: ”Koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm? Koliko košta, na primer, milion života”, brutalno je napadnuta od antisrba kao “četnička ku*va”.

Direktorka Inicijative mladih za ljudska prava, koja odavno smatra da tzv. Kosovo treba da bude primljeno u UN, podržala je Severinu rečima: “Sve što si rekla za Srebrenicu je toliko važno, a pre svega tačno”. Ova direktorka pripada drugosrbijancima, onim Srbima za koje sunce i izlazi i zalazi na Zapadu. Istovremeno, postalo je očigledno da su nevladine organizacije postale grupe za pritisak i ostvarivanje političkih ili ekonomskih interesa svojih zapadnih finansijera.

Na lokalnim izborima 2. juna antisrbi i drugosrbijanci su zajedno – to je opcija protiv Srbije. Za Dobricu Veselinovića Srebrenica je genocid, a KiM nezavisno. Savo Manojlović ga podržava, a takođe smatra da EXPO projekat treba otkazati. A EXPO je najveća razvojna šansa Srbije i doprineće da se do 2027. realizuju značajne investicije širom Srbije, što će doneti dalji rast zaposlenosti, plata i penzija.

Nasuprot njima predsednik Vučić se izborio za veliku pobedu naše male zemlje u UN. On brani nezavisnu politiku Srbije, politiku nepriznavanja nametnutog rešenja za KiM i politiku neuvođenja sankcija Rusiji. Za poslednjih 12 godina, od kada je Vučić na vlasti, imamo neverovatnih 550.000 ljudi više zaposlenih nego 2012. godine. Do kraja 2024. biće u Srbiji izgrađeno više kilometara autoputeva i saobraćajnica nego ukupno od 1945, a brzom prugom biće spojeni Beograd i Subotica. Izuzetno je ojačana vojska Srbije i srpska odbrambena industrija. Izgrađen je novi klinički centar Srbije, podignuto ili rekonstruisano preko 140 bolničkih centara. Završen je prelepi Hram Svetog Save, vekovni zavetni san našeg naroda.

Dolaskom Vučića na vlast počelo je nacionalno buđenje Srbije. On je bio inicijator u čuvanju sećanja na tragedije koje smo preživeli – na NATO agresiju, bitaka na Košarama i Paštrku, Jasenovac, “Oluju”. Nijedan film ranije nije smeo da bude snimljen na te teme pod parolom “budućnost je jedino važna”. A ko zaboravi istoriju – osuđen je da je ponovi.

Izbori nikada nisu igra. Iako lokalni, izbori 2. juna su od izuzetne važnosti. Zato je Zapad uložio toliko novca, medijske i političke podrške opozicionim listama koje će zastupati njihove interes.

Važno je 2. juna izaći na izbore. Na njima se bira budućnost Srbije. Srbija mora biti snažna da bi se suprostavila onima koji bi da je ruše. Srbija mora biti stabilna. Mora biti slobodna.

Budućnost srpske države sa Vučićem kao liderom Srbije je zagarantovana. Zato se na izborima glasa za Srbiju sutra.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (20)

Loading
ivana

30.05.2024 13:40

Srbija je pokazala da ima moćnu i sposobnu diplomatiju koja se bori za naše interese na međunarodnoj sceni. Samo napred, Srbijo!

maja

30.05.2024 13:41

Ponosni smo na našu zemlju i predsednika Vučića koji vodi Srbiju ka svetlijoj budućnosti. Svi na izbore 2. juna, glasamo za stabilnu i snažnu Srbiju!

Sanja

30.05.2024 13:42

Vučić je dokazao da Srbija može biti faktor stabilnosti i razvoja u regionu. Podržimo ga na izborima za bolju budućnost svih nas!

boško

30.05.2024 13:43

Naša mala zemlja je izvojevala veliku diplomatsku pobedu. Ponosni smo na Srbiju i njenog predsednika. Svi na izbore, glasamo za bolju Srbiju!

ivan

30.05.2024 13:43

Glasanje 2. juna je od ključne važnosti za našu budućnost. Podržimo one koji čuvaju našu istoriju i grade našu budućnost. Živela Srbija!

ilija

30.05.2024 13:44

Vučić je postigao impresivne rezultate u oblasti infrastrukture, zapošljavanja i zdravstva. Podržimo ga da nastavi tim putem. Srbija je na dobrom putu.

Petar

30.05.2024 13:45

Sa Vučićem na čelu, Srbija je ojačala svoju vojsku i odbrambenu industriju. Ponosni smo na naše uspehe i nastavljamo dalje!

Milica

30.05.2024 13:46

Vučićeva politika nezavisnosti i nepristajanja na nametnuta rešenja je ono što nam treba. Svi na izbore, glasamo za našu Srbiju!

marko

30.05.2024 13:47

Svi Srbi treba da budu ponosni na svoju zemlju i njenog lidera. Vučić je pokazao da možemo više i bolje.

Dragan

30.05.2024 13:47

Srbija je pokazala svetu da može biti jaka i nezavisna. Ponosni smo na našu zemlju i našeg predsednika.

Tamara

30.05.2024 13:48

Vučić je dokazao da možemo biti uspešni na međunarodnom planu. Podržimo ga da nastavi sa razvojem naše zemlje.

Nemanja

30.05.2024 13:49

Izuzetno tačno napisan tekst. Sve je to jedna prljava igra protiv srpskog naroda

Milan

30.05.2024 13:50

Na izborima 2. juna biramo budućnost naše zemlje. Podržimo Vučića i njegov tim da nastave sa uspešnom politikom.

Novica

30.05.2024 13:51

Veliki pritisak nije pomogao Nemačkoj da izgura ubedljivije glasanje

stefan

30.05.2024 13:51

Ponosan sam na našu diplomatiju koja je pokazala svetu da Srbija ima snagu i uticaj. Bravo!

mila

30.05.2024 13:51

Naši političari i diplomatija su dokazali da Srbija može da se bori za svoje interese i istinu.

Luka

30.05.2024 13:52

Srbija je pokazala koliko može kada radi mnogo i kada imamo odgovorno rukovodstvo.

dragana

30.05.2024 13:52

Ponosan sam na našu borbu za pravdu i istinu. Srbija je pokazala da ima čvrstinu i hrabrost.

Nikola

30.05.2024 13:53

Srbija je dokazala da može da se odupre pritiscima i izbori za svoje interese. Ponosan sam na našu zemlju.