Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Alo.rs / Dušan Adamović

Kako saznaje Alo!, uprkos tome što se u nedelju održavaju izuzetno važni lokalni izbori, pripreme za Veliki sabor uveliko su u toku. Iako se detalji još drže u tajnosti, ono što se sigurno zna jeste da će se u Beogradu okupiti uz predsednika Aleksandra Vučića i državni vrh Srbije i Srpske svi lideri Srba u regionu (Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Hrvatska...), te da će iz prestonice poslati poruku zajedništva i spremnosti da se zajedno odupremo brutalnim pritiscima sa kojima smo suočeni maltene svuda gde Srbi žive.
Prema rečima sagovornika iz Vlade Srbije, sada je nacionalno jedinstvo važnije nego ikad i pravi je trenutak da opravdano ona četiri ocila sa našeg grba i slogan koji kaže da samo sloga Srbina spasava.

- Posle herojskog otpora u Ujedinjenim nacijama, koji je, blago rečeno, šokirao zapadne sile, jer su one mislile da će posao lako i bez protivljenja završiti i dobiti mnogo više od 100 glasova za rezoluciju o Srebrenici, ovi pritisci svakako će se multiplikovati - navodi naš sagovornik i nastavlja:

- O Kosovu i Metohiji ne treba ni govoriti, tu se sve vidi kao na dlanu, ne prođe doslovno ni je dan jedini dan, a da Aljbin Kurti ne pribegne nekoj novoj opasnoj provokaciji. Krajnji cilj je zna se: proterati što više Srba iz južne pokrajine. Dalje, Republiku Srpsku pritiskaju sa svih strana, pokušavajući da dovedu u pitanje, na kraju krajeva, i samo njeno postojanje. Pa onda Crna Gora, čija vlast povlači otvoreno antisrpske poteze, plus uporno odbijaju da saopšte rezultate popisa održanog još prošle godine. Zašto? Pa da se ne bi saznalo koliko zaista ima Srba u Crnoj Gori. Ako treba da idemo i dalje, tu je Hrvatska, tamo se pravi vlada u koju ulazi otvoreno ustaška stranka koja traži čišćenje Srba iz svih institucija, skupštinskih odbora i sa svim drugih mesta na kojima su doskora imali predstavnike.

Jasno je, dakle, kakvu ćemo sliku iz Beograda poslati 8. juna. Jedinstvo, sloga, odlučnost... U inat dušmanima i to iz grada okićenog srpskim trobojkama kojih će biti na svakom koraku, na radost svakog patriote i na muku onih malobrojnih među nama koji se svoje zastave stide. Srećom, takvi će nekoliko dana pre Velikog sabora, 2. juna, na izborima, videti kolika im je podrška i gde im je mesto.

Od ostalog sadržaja, kako još saznajemo, biće održan veliki broj skupova i manifestacija sa izraženim patriotskim nabojem i sve u cilju promovisanja nacionalnog jedinstva i zajedništva. Očekuje se i zajedničko obraćanje svih srpskih lidera na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Podsetimo, pre nekoliko dana u Beogradu su se sastali Vučić i predsednik Srpske Milorad Dodik. Tema je bila upravo Veliki sabor 8. juna, a evo šta je posle razgovora na Instagramu napisao Vučić:
-  Sa Dodikom sam održao odličan sastanak. Pripreme za Sabor 8. juna osnovna tema razgovora. Jedinstvo srpskog naroda bice snažno potvrđeno.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading