Ivica Dačić
Foto: Alo/Alo!

Više od tri decenije je u politici, a isto toliko ima i bračnog staža. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić bio je gost u našoj emisiji „U ringu”, u kojoj je otvoreno govorio o prvom susretu sa Slobodanom Miloševićem, ali i o braku, koji traje 31 godinu.

Na pitanje da li je političarima teško da se odbrane od lepšeg pola, Dačić je rekao:

- Nisu političari magnet za žene. To je više neko drugo razmišljanje da preko toga može neko da ostvari neke svoje interese. U životu sam imao više prilika da se opečem zbog te moje naivnosti i dobrote. Sada se čuvam i kada bi mi prišla neka devojka i rekla „ja sam zaljubljena u vas”, znate šta bih je pitao: Ko te je, bre, poslao?

Tvrdi da ga ljubavne priče ne zanimaju, te da nije od onih muškaraca koji vole takve promene. Ni suprugu ni partiju ne želi da menja.

Dačić

Foto: Alo!

 

- Ne volim promene. Prorok Muhamed je rekao da je svaka promena đavolsko delo - smatra ministar.

Dačić je „U ringu” govorio o detinjstvu i o danima kada je njegova porodica bila siromašna, otkrio je i koje usluge mu ljudi najviše traže. U emisiji koja se emituje svakog petka u 20 sati ministar policije pričao je o košarci, ali i o tome kako se snalazio na tom sportskom terenu. T. K.

Izljubio sam se sa Slobom

Dačić kaže da je posle odlaska Slobodana Miloševića u Hag bilo dosta onih koji su pokušali da mešetare. Njihov odnos je bio turbulentan, ali sve to palo je u zaborav kada su se sreli oči u oči:

- Kad smo se videli u Hagu posle njegovih napada na mene, ja sam mu pružio ruku. On me pita: „Nećeš da se izljubimo?”. Kažem: „Hoću nego ne znam, rekli ste da sam ja izdajnik”. Odmahnuo je rukom i rekao: „Ma, pusti to”.

Ubiti protivnika, tako je bilo u vreme Đinđića

Godinama se stvara atmosfera da treba ubiti protivnika, da ga treba kriminalizovati, ocenio je Dačić.

To se, kako kaže, najbolje vidi kada je reč o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Stvara se atmosfera kao što je bila u vreme Đinđića. Da je sasvim normalno da nekoga ubiju. I to je nešto što je zaista nedopustivo - poručio je ministar policije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading