Aleksandar Vučić
Foto: Printscreen/Instagram

- Dvadeseti vek će u istoriji čovečanstva ostati ubeležen kao vek užasnih ratova, koji je završen sa za nas posebno bolnim devedesetim godinama. U 21. veku, umesto da su ratovi prošlost, mi živimo neke nove, prave, ali i diplomatske. Zato ne uspevamo da zalečimo bolne rane sa kojima svet nastavlja da se poigrava. Otvaranje tih rana je nekome bilo politički potrebno i to je najveće licemerje medjunarodnog javnog prava u modernoj istoriji!

Na nama je da nastavimo da se sa pijetetom sećamo i žalimo zbog žrtava svakog rata i da nastavimo da budemo ponosni na predsednika Aleksandra Vučića koji je dostojanstveno danas u Njujorku na najvišem nivou odgovorio na jako težak izazov. Ponosni smo na Srbiju, na njega, na snagu i kredibilitet koje smo pokazali.

Ponosni smo jer je celom svetu rekao istinu, i jer se nije plašio onih mnogo većih od nas. Ponosni smo jer im je ukazao na njihovo licemerje, na milione srpskih žrtava u svetskim ratovima, na njihove zločine koji nisu nikada okarekterisani kao genocid.

Hvala svim prijateljskim zemljama koje su razumele šta je govorio, a nadam se da će oni koji su glasali “za” taj stav ubuduće podjednako prema svima da primenjuju. U suprotnom, kuda ide ovaj svet?

Nad Srbijom je danas učinjen zločin, našem narodu je zalepljena etiketa koju ne zaslužuje i to je uradio moderan svet kome su usta puna demokratije i razvoja. Pamtićemo! - poručio je Siniša Mali.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (6)

Loading
Vlada

23.05.2024 22:24

Izdržaćemo sve mi smo jaka i ponosna zemlja.

Jelena

24.05.2024 05:44

Nasuprot svemu što nam se ovo dogodilo,mi smo ponosni na naš narod

Sonja

24.05.2024 05:46

Mi smo ponosna zemlja i ako nam se ovo dogodilo