UN zastava
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Generalna skupština nije organ koji zakonodavno određuje nešto. To je više za javnost, a nama je najvažnije da genocida nije bilo. Ono što je sada vrlo važno za srpski narod je da objasni šta se dogodilo, na svim nivoima, naučnom i državnom, u svim organima spoljne politike uz podršku Rusije, Belorusije, Kine i drugih zemalja", rekla je Guskova za RT, prenela je Srna.

Smatra da o tome treba da se organizuje veliki naučni skup i ističe da ona tačno šta se dogodilo jer je proučavala to pitanje.

"U Srebrenici bilo nikakvog genocida već je bila specijalna operacija drugih država da bi nekako mogli da kazne Srbe", rekla je Guskova.

Ukazala je da tada to nisu mogli, pa sada posle 20 i više godina pokušavaju da to urade, a najvažnije je da ponize i Srbiju i Republiku Srpsku.

Guskova je naglasila da pokušaj pritiska naročito na Republiku Srpsku, a i na Srbiju, postoji desetinama godina i da Zapad nikako ne može da se izbori sa srpskim karakterom. Srbi su, navela je, za vreme devedesetih godina prošli mnogo poniženja i kazni, a ostali su na svome.

"O vašem karakteru znaju i u Evropi i u drugim zemljama. Neće njima to proći tek tako. Obavezno ćemo se boriti za to pitanje na različitim nivoima", rekla je Guskova.

(Tanjug)

 

@alo_portal Kako će izgledati gradske pijace koje će postati omiljeno sastajalište Beograđana #alo #alodnevnenovine #pijaca #palilulskapijaca #fypシ゚ #fypシ゚viral #viralvideo #viralvideotiktok #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading