Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

 Kolumnu prenosimo u celosti:

NATO je postavio svoje „crvene linije" i preti da će se u slučaju njihovog nepoštavanja umešati u ukrajinski sukob, a načelnik Združenog generalštaba SAD izjavio je da raspoređivanje stranih trupa u Ukrajini izgleda neizbežno. Moskva, sa svoje strane, povodom nedavnog masovnog napada na ruske regione, upozorava Zapad da se igra vatrom.

Amerika je započela neviđeni i najgrublji trgovinski rat protiv Kine, namećuči ogromne carine na kinesku robu i tehnologiju. Na Bliskom istoku sve vri, sukob u Gazi ne jenjava, a napadi Huta u Crvenom moru ugrozili su globalnu trgovinu.

Multipolarni svet usmeren protiv geopolitičkih i ekonomskih interesa SAD i zapadnih zemalja postaje sve vidljiviji. Zapad je skinuo maske i pokazuje da su prazna ljuštura njegove priče o ljudskim pravima i međunarodnom javnom pravu. Svet je u klasičnoj Tukididovoj klopci, kao u vreme kada je nagli uspon Atine zapretio tada vladajućoj Sparti i doveo do rata. Planeta je na ivici Trećeg svetskog rata i jedina brana je svest o opasnosti od nuklearne apokalipse. 

Zato je tako snažan napad na Vučićevu nezavisnu i vojno neutralnu Srbiju, pre svega iz američkih, nemačkih i britanskih centara moći, kao i iz jezgra globalističke duboke države na Zapadu. Rat u Ukrajini će se završiti pregovorima, to je neminovnost. Zapadu je neophodno da „nezavršeni posao" oko tzv. Kosova privede kraju i na taj način poništi Putinovu pravnu argumentaciju oko pripajanja Krima i Donbasa matici Rusiji.

Odlaganje prijema KiM u punopravno članstvo u Savet Evrope dovelo je do histeričnih reakcija inostranih srbomrzitelja. Nemac Mihael Rot, mentor srpske opozicije, na svom X nalogu ogorčeno piše: „S****e! Evropa će sve više gubiti uticaj na Zapadnom Balkanu". Amerikanci iz naftalina vade Ahtisarijev plan za KiM, poručujući time da su nevažeći svi dosada potpisani dogovori i dokumenta, počev od Briselskog sporazuma. 

Smetnja kolektivnom Zapadu je i Republika Srpska i zato se pokušava rušenje Dejtonskog sporazuma. Uporno se gura rezolucija o Srebrenici i traži se da se ona usvoji preglasavanjem u UN. Očigledno je da je u pitanju politička deklaracija sa ciljem da se srpski narod, najstradalniji narod današnje Evrope, proglasi za vinovnika genocida. To je samo polazna stanica za stvarni cilj - da se ukine RS, obezbedi da BiH bude centralistička država i na taj način pruži podrška Zapada muslimanskom narodu na prostoru Zapadnog Balkana. To je očigledna kompenzacija za njihova zlodela učinjena u Iraku i Libiji i trajne geopolitičke interese na Bliskom istoku.

Beskompromisno i hrabro Vučić se usprotavio svetskim moćnicima, naviklim na apsolutnu poslušnost malih zemalja i njihovih lidera. On ne razmišlja pri tome o svojoj političkoj karijeri, pa čak ni i o svom životu. Zapad će izglasati rezoluciju, ali uz mnogo napora i mnogo borbe. Lagaće Zapad da nema kolektivne krivice i da krivica može biti samo individualna, a pritom je Srbija još pre 15 godina isporučila sve Srbe, sve individue koje su tražili. I Vučić je potpuno u pravu kada kaže da rezolucija nije postigla cilj: „Oni su podelili svet. Oni ovo izazivaju uvek". I posebno kada kaže da „Srbi ne smeju da kažu da sa nečim nisu saglasni, nego moraju da pognu glavu, da ćute i da trpe udarce po glavi". I u pravu je kada očekuje da će se na sednici UN videti rađanje jednog novog sveta i poretka, jer će značajan broj zemalja govoriti i glasati slobodno. 

Ovakav stav Vučića izaziva paničnu nervozu i bes - od džihadističkog kvazimedija "Slobodna Bosna", do hrvatskog "tiska" i šolakovskih medija. Proključali su i domaći antisrbi i prozapadnjaci. Mladi natovac u nemačkom Bundestagu sramno napada na Srbiju, tražeći pomoć Nemaca da se bore "protiv kosovskog mita i toksične ideologije". Stari natovac piše o "koliziji Srbije sa Zapadom", zahtevajući da se izabere strana (za njega naravno zapadna strana) u slučaju da padne "gvozdena zavesa između Zapada i političkih i ideoloških saveznika Kremlja". A kada na sve to Vučić najavi da će zbog donošenja rezolucije o Srebrenici naša zemlja tražiti donošenje rezolucije o stradanju

Srba od Nemaca u Drugom svetskom ratu, kao i od Hrvata u Jasenovcu i ustaškoj NDH, predsedniku Srbije stižu mu najgore uvrede i otvorene pretnje smrću. Donošenje rezolucije o Srebrenici biće snažan iskorak u reviziji istorije i rezultata Drugog svetskog rata. Valjda je svakom sada jasno zašto je Nemačka istrčala tako duboko kao glavni sponzor rezolucije.

P.S. Aleksandar Vučić: „Mi jesmo jedinstven narod i to nam nikada neće moći da oduzmu. Više od 200 godina to pokušavaju i nisu uspeli da promene".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading