Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Foto: Alo!

Tokom izlaganja, predsednik Vučić se dotakao i teme rezolucije o Srebrenici:

- Očekivao sam da će pametni ljudi sa Zapada da povuku predlog rezolucije. Upinjali su se iz petnih žila da, kada smo saznali da je pripremaju, da nam objasne kako to nije protiv našeg naroda. A mi smo postavljali dva pitanja, a protiv koga je uperena? Nema ni jedne individue koju pominjete. I drugo, a šta je smisao i cilj rezolucije? Koji je to sledeći nivo pravde koji tražite da se uspostavi na račun Srbije i srpskog naroda. Danima, u svim sarajevskim i svetskim medijima, je samo pitanje dana kada i kako će Srbija da plati cenu. Što u novcu, a bogami i Srbi zapadno od Drine i na terotiriji i nadležnosti - kazao je Vučić.

- I opet nas obmanjuju kako je u pitanju civilizacijska tekovina. I poslednje pitanje na koje nemaju odgovor. Kažu da je želja za trajnim mirom. A koga ste tako pomirili? Ko se time oseća bliže? - upitao je predsednik.

- Lagali ste na početku, lažete i danas. Nikada to niste želili. Želite ukidanje Republike Srpske, da dodatno napakostite srpskom narodu jer se drznuo da vodi samostalnu politiku, i da svoju nesposobnost pokrijete lažnom podrškom jednom delu muslimanskog življa na Balkanu - istakao je Vučić.

- Nas čeka težal posao. Za mene možda i najtežih sedam dana. Biću potpuno posvećen našoj borbi, biću u Njujorku gde ću se boriti za istinu. Znajući da nemamo nikakvu šansu da pobedimo, koliko su moćni, bogati, silni i bahati. Ali nemamo izbora, saterali su nas u ćošak. A onda više ne brinete, jer iz ćoška izlaza nema, već se koncentrišete na ono što branite. To su čast, Republika Srpska, i Republika Srbija. Borićemo se za Srbiju - zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Nikolina

15.05.2024 19:19

Ovaj put Zapad neće isterati svoje, naš narod nije genocidan.

Ana

15.05.2024 19:23

Nece Vucic dozvoliti da nas niko omalozava..

Dragana

15.05.2024 19:25

Sramota je što optužuju Srbiju za genocid

Ana

15.05.2024 19:27

Dok god je tu Vučić, naša zemlja je u sigurnim rukama..

Aca

15.05.2024 19:29

Vučićeva reč se daleko čuje i ozbiljno shvata.