BiH
Foto: Alo/Foto: Alo!

 

 

Kakvo licemreje i neljudskost! Baš u ovim danama kad je cela BiH na nogama snažno navijajući za usvajanje sramne rezolucije u UN o genocidu u Srebrenici koji su navodno počinili Srbi na Brčanskoj malti u Tuzli služi se pomen i pale sveće golobradim srpskim mladićima, poginulim pripadnicima JNA koji su streljani pre 32 godine u mučkom napadu muslimanskih snaga dok su se, po prethodnom dogovoru, mirno povlačili iz tuzlanske kasarne. Tim stravičnim događajem, kada je ubijeno 54 vojnika, 78 ranjeno, dok su 44 zarobljena, od kojih su petprica kasnije likvidirana, počeo je egzodus srpskog naroda iz te oblasti. Od 1992. do 1995. godine sa područja tuzlanske regije ubijeno 1.265 Srba, dok je njih oko 80.000 proterano. Za zapadne sile koje Srbima žele da zelepe etiketu genocidaša ovi događaji kao da se nisu ni desili. Iza srpskih majki niko nije stao, njihove suze nikog ne zanimaju...I dok su one plakale, juče se u Tuzli slavilo... Slavio se zločin. Majmonstuozniji i najmorbidniji. Razmere tog užasa i izopačenosti njegovih nalogodavaci i počinilaci najbolje opisuje podatak da je na lokalnoj televizijskoj stanici emitovan i direktan prenos, čiji snimci su i danas vidljivi. Majke mladih vojnika imale priliku da direktno gledaju stradanje svojih sinova...A za ovaj zločion, treba li i naglasiti, krivci nisu kažnjeni.

-Na taj dan 1992. godine pobijena su deca, golobradi mladić od 19, 20 godina koji su služili vojni rok u tadašnjoj JNA i koji su samo mirno i dostojanstveno hteli da idu svojim kućama. Pripadnici muslimanskih paravojnih formacija, tih njihovih ‘zelenih beretki’ i ‘patriotskih liga’ ponovili su zločin koji se dogodio samo dve sedmice ranije u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici gde je, takođe, kolona mladih vojnika napadnuta iz zasede - istakao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, navodeći da zločin i dalje traje.

BiH

Foto: Alo!

 

 

-Ono što je najgnusnije, muslimani ovaj dan i zločin nad nevinim vojnicima koji su bili na odsluženju redovnog vojnog roka ‘slave’ kao takozvani ‘dan odbrane Tuzle’. Da, oni danas slave ubistvo jedne mlade generacije, to su bila deca, mladići, i početak etničkog čišćenja Srba iz tuzlanske regije u kojoj danas živi njih svega 1,6 odsto - naglasio je Dodik.

On je upitao u kakvom mi društvu živimo i o kakvoj nam BiH pričaju kada jedan narod slavi dan kada je pobijeno više od 70 mladića koji su u mirnoj koloni pošli svojim kućama, dodavši da je to moralno pitanje za sve one koji danas u Tuzli imaju obraza da slave “dan oslobođenja”.

-Od koga su oslobođeni? Od Srba, koje su etnički protjerali, dio pobili, oteli im kuće, stanove i sve ono što su zajedno gradili u Tuzli do te 1992. godine i početka građanskog rata?! I danas dok slave dan ubijanja i početka etničkog čišćenja pričaju nam o nekom zajedničkom životu i BiH kao državi. BiH nije ni ‘d’ od države, već svima nama samo jaram oko vrata - konstatovao je Dodik.

Predsednik Srpske je podsetio da ni za ovaj zločin nema kazne, jer, prema već ustaljenoj praksi, Srbi u BiH nisu žrtve, nisu stradalnici, niti su rane srpskih majki rane.

BiH

Foto: rtrs

 

-Mi treba da zaboravimo i ubistvo srpskog svata na Baščaršiji, i Dobrovoljačku, i ‘Tuzlansku kolonu, i Sijekovac, i Brod, i Kupres, i zločine u Podrinju i gdje sve ne Srbi nisu bili stradalnici, ali počinioci tih zločina sa svojim sponzorima bi nama da stave etiketu genocidnog naroda i da mi to mirno prihvatimo!? Šta je sljedeće – da nam ukinu Republiku Srpsku, oduzmu imovinu, da nas sve predaju u ralje sarajevskog pravosuđa, a mi treba samo da klimamo i pognemo glave!? Na njihovu žalost, to nikada nećemo dozvoliti. Taj scenario, koji pišu najveći osvjedočeni srbomrasci – lažni Kristijan Šmit i Majkl Marfi, zagovornici islamske BiH, neće gledati. Ni pred većim iskušenjima Srbi nisu saginjali glave, pa nećemo ni danas. Republika Srpska je neupitna i večna i dok je i posljednjeg Srbina srpske žrtve neće i ne smiju biti zaboravljene. Istina je na našoj strani, a činjenice i argumenti su neoborivi – zaključio je Dodik.

 

Sednica GS UN o rezoluciji

o Srebrenici zakazana za 23. maj

Sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici zakazana je za 23. maj, objavljeno na sajtu GS UN.

Posle dva odlaganja, trebalo je da se rezolucija juče nađe na dnevnom redu, ali je izjašnjavanje o tom pitanju pomereno za još nedelju dana.Diplomatska misija Srbije radi na tome da spreči usvajanje rezolucije u kojoj se zločin u Srebrenici naziva genocidom. Rezolucije GS UN nisu obavezujuće, ali imaju političku težinu i odražavaju stavove članica tog tela o pitanju ili temi u vezi sa kojom su usvojene.

 

BONUS VIDEO

@alo_portal Vučić zagrmeo: Da ih pustim da prođe bez odgovora, neću ni za živu glavu! 🎥 @Video Plus #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbija #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading