milojko spajić
Foto: Printscreen/YouTube/ Glas Amerike VOA

 

Uvaženi predsjedniče Vlade;

Vi dobro znate da su Vaši sunarodnici Srbi,  u svojoj Crnoj Gori  skupo platili slobodu, ali i ključno doprinijeli demokratizaciji društva. Uradili su to uprkos pritiscima i progonu, prijetnjama i ucjenama kakvih skorije nije bilo u  bilo kojoj evropskoj državi.

Srbi znaju da su pojedinci iz našeg naroda činili zločine u ratovima devedesetih godina i svjesni su da zbog  toga ispaštaju svi do danas. Radili su to i pojedinci iz drugih naroda ali te grjehove i zločine niko ne ispašta.

Srpski narod, dakle, zna i priznaje, ali je nezapamćena i strašna sramota da se po priznanjima gazi isto kao i po grobovima koje su antrspske politike otkopale za političke potrebe. Drže ih otkrivene pred nama i našom djecom kako bismo, na kraju, jednom i za svagda, dobrovoljno i sa samoprezirom posvjedočili: "jesmo, jesmo - svi smo mi zločinci"!

Koliko smo se god  razlikovali, na kraju i politički razišli vjerovao sam da nećete pristati na ultimatume sa strane i da za razliku od Đukanovića, Vas kao mladog čovjeka ne mogu da ucijene i uplaše pritiskom.

Da li ste gospodine premijeru i jednom upitali "naše partnere iz međunarodne zajednice" zašto treba izglasati "rezoluciju o međunarodnom danu genocida u Srebrenici"?

Šta su Vam odgovorili kada ste ih pitali; kako će nas to pomiriti?

Šta kažu kada ih pitate zašto datum početka građanskog rata na prostoru bivše SFRJ ne proglasimo "međunarodnim danom svih nevinih žrtava u ratovima na tlu Evrope"? Pretpostavljam da ne kažu ništa jer ih Vi ništa i ne pitate!

goran danilović

Youtube/Radio Televizija Herceg Novi

 

 

Pretpostavljam da bi bilo dobro da tako i ostane i u budućnosti?

Podsjetiću Vas, takođe, da ste koliko juče odlučili i da glasate za prijem Kosova* u Savjet Evrope. Uradićete to uprkos činjenici da je bivša vlast priznala kosovsku nezavisnost mimo volje građana Crne Gore, odnosno, uz protivljenje 80% stanovništva, kako je prebrojao bivši premijer Marković. Ima li, gospodine Spajiću, između Vas i njih razlike ako na isti način donosite odluke?

Šta kažu " naši i vaši evropski partneri" kada ih pitate možemo li mart 2004. da proglasimo Međunarodnim mjesecom sjećanja na žrtve kosovskog pogroma i pokušaj zatiranja Hrišćanstva na tlu Evrope"?

Šta kažu kada ih pitate o etničkom čišćenju Srba sa ondašnjeg Kosova i Metohije, ili o "Oluji"- etničkom čišćenju Srba iz Republike Hrvatske?

Pretpostavljam da ne kažu ništa jer ih  Vi ne pitate o "nevažnim stvarima"?

Gospodine Spajiću;

Podržali smo u parlamentu, bez sujete, sve Vaše predloge koji su bili dobri za Crnu Goru. Podržali smo bez obzira na Vaš arogantan  odnos prema našoj Stranci koja je prethodno sama  branila pravo i pravdu ne dopuštajući da pobjednici iz avgusta 2020. rekonstrukcijama palih Vlada sahrane demokratiju i moralne principe. Ipak, danas sam Vam zahvalan na toj pubertetskoj aroganciji jer ste nam otvorili oči.

Zahvalan sam i što vaši ministri progone naše članove, i to, doslovce, sa par pozicija koje su desete u upravljačkom redu.

Zahvalan sam i na tome što favorizujete islužene  kadrove DPS-a jer se tako sve jasnije vidi.

Velika je greška, međutim,  ako ste pomislili da će nas to ućutkati ili da će učestale, prljave i nedostojne, profesionalne istrage i prema meni proizvesti strah i moje ćutanje.

 

Gospodine Spajiću;

Sve će se ovo ubrzo zvati juče i niko neće zažaliti što je tako.

Zapamtiće se, međutim, ovih nekoliko poteza na kojima bi Vam pozavidio i Milo Đukanović.

Bilo bi demokratski da vratite mandat građanima i da potom provjerimo ko je u pravu. Svi koji kažu da to nije pametno jer postoji opasnost da se DPS vrati zapravo brane sebe? Vi znate da je ta opasnost prošla - DPS se, zapravo,  već vratio, i po dubimi i po širini, a to je očigledno dio vašeg plana.

Nažalost vraća se i njihova  bestidna politika mržnje.

Bilo bi jedino pošteno da omogućite  nove izbore jer nismo glasali samo za veće penzije i plate, nego i za dostojanstvo koje ni Đukanović nije uspio da nam uzme.

I nemojte se truditi oko Rezolucije o genocidu u Jasenovcu jer nije isto usvojiti jednu u  našoj Skupštini, a drugu u Generalnoj Skupštini UN.

Nemojte se truditi jer međunarodni partneti i komšijska Hrvatska Vam to neće dozvoliti. Zašto? Pa zato što "Vaši partneri" s više žara i bez kompromisa brane svoje zločine nego mi svoje žrtve. I nijesu to događaji za poređenje -  ni u jednoj ravni. Sa Jasenovcem ne podmirujemo nikakve dugove i ne kusuramo se.  Sa Jasenovcem nema političke trgovine.

 

Predsjednik Ujedinjene CG

Goran Danilović

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading