Skupština Srbije
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Neće biti promene strukture kabineta, broj resora ostaje isti i samim tim se neće menjati Zakon o ministarstvima.

Kadrovska rešenja se drže u tajnosti, a sednica Predsedništva Srpske napredne stranke najverovatnije će biti održava u nedelju, kada će kandidat za premijera i predsednik SNS Miloš Vučević obelodaniti ko će biti članovi Vlade. Sa istim zadatkom za vikend trebalo da se okupe i socijalisti, navode Novosti.

Prema planu rada, poslanici bi mogli da naprave pauzu 1. maja, a onda da nastave polemiku i ustoliče novu izvršnu vlast do 3. maja. Poslednji rok da premijer i ministri budu izabrani je 6. maj. U javnosti se dosta nagađalo o tome ko će sesti za veliki ovalni sto u Nemnjinoj 11. Izvesno je da će uz premijera Vučevića ostati ministar finansija Siniša Mali i da bi portfelj u ime SPS trebalo da zdrži Ivica Dačić. Očekuje se da će biti i novih lica, pa se tako spekulisalo da bi u izvršnu vlast mogla da uđe i Milica Đurđević Stamenkovski iz "Zavetnika".

Nova Vlada Srbije biće 18. po redu od uvođenja višestranačja 1991. godine, a 12. od petooktobarskih promena 2000. Najduže su, po četiri godine, trajale prva vlada Mirka Marjanovića i tim Mirka Cvetkovića od 2008. do 2012. godine.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal POLITIKA ZLA NAD SRBIMA NIJE KAŽNJAVANA, ČAK JE NAGRAĐIVANA Vučić u UN podsetio na 25 godina terora koji su tolerisani #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading