I KLINTON FONDACIJA IZA SRAMNE REZOLUCIJE Ovo je najbolji dokaz protiv kakvih se sila Srbija bori
Foto: Printscreen PBS News

 

Mala Srbija, a s druge strane velike sile. Ali nema predaje, iako se u Ujedinjenim nacijama borimo protiv usvajanja sramne rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici protiv najmoćnijih na svetu.

A koliko su moćni, vidi se i po tome što je iza rezolucije stala, ako je nije ona i inicirala iz potaje, organizacija AEGIS, koja je, inače, izgradila memorijalni centar za žrtve genocida u Kigaliju u Ruandi. Sada je, između ostalog, lobirala kod predsednika Ruande Pola Kagama da ta zemlja bude predlagač rezolucije usmerene protiv srpskog naroda.

Da vidimo ko, u stvari, stoji iza AEGIS-a, čiji je moto „prevencija zločina protiv čovečnosti“. Kad se uđe na sajt pomenute organizacije i skroluje do dna, vidi se spisak njenih donatora, što u praksi znači da su to vlade, organizacije ili bogati pojedinci koji presudno utiču na njen rad i donošenje odluka.

Za početak, tu je Klinton fondacija, bivšeg američkog predsednika Bila Klintona. Šta Klinton o Srbima, a posebno Srbima iz Bosne i Hercegovine misli, to znamo, kao što znamo da je bio šef Bele kuće u vreme rata u Bosni, Dejtonskog sporazuma, kao i bombardovanja SR Jugoslavije.

Idemo dalje... Na spisku je i Kanadska međunarodna razvojna agencija. Što je drugo ime za širenje političkog, ekonomskog i svakog drugog uticaja pomenute zemlje širom sveta. Preko raznih projekata finansira se, pa... Možete i sami pogoditi, uz sve drugo, i obračun sa onima koji se negde smatraju nepodobnima i neposlušnima. Ako vam zvuči poznato na našem primeru, ne grešite.

Na spisku je još nekoliko desetina banaka, fondova, organizacija za širenje demokratije, razvojnih agencija, finansijskih institucija raznih fela, univerziteta... Dolaze iz Holandije, Nemačke, (GIZ, koji radi i kod nas), Belgije, Sjedinjenih Država... Sve je to lako vidljivo svakom ko ode na sajt AEGIS-a, a mnoge od pomenutih institucija nama u Srbiji su dobro poznate. Ne po dobrom, svakako.

Ali, kao što je poručio predsednik Aleksandar Vučić nedavno, ma koliko mali bili, nema predaje. Borićemo se do kraja, svim našim snagama i kako god možemo. Uostalom, zna se: svetinja koju branimo veća je od sile koja nam preti. 

Pominju i Kosovo

Na sajtu AEGIS-a stoji i da je organizacija osnovana da se ne bi ponovila iskustva Holokausta, ali se pominju i zločini na Kosovu. I po tome što se pominje Kosovo, jasno je odakle vetar duva. 

B. PAUNOVIĆ

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading