branko branković
Foto: Printscreen/YouTube/ Jutarnji Program TV Happy

Branković ističe da su sve zemlje članice UN bile unapred informisane o sadržaju govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Savet bezbednosti zaseda 24 sata, 365 dana u godini. Čuli smo ono što govorimo otkako je Kosovo proglasilo nezavisnost. Predsednik je svima stavio do znanja šta se dole dešava. Na Kosovu i Metohiji nema ni "D" od demokratije. To što je on govorio je važno po sadržaju. Cela međunarodna zajednica je unapred informisana o tome šta će predsednik govoriti. Nema zemlje članice Ujedinjenih nacija koja nije 100% upoznata s onim što je predsednik rekao. Imamo mnogo činjenica koje govore protiv ovoga što se dešava u UN. Veliki broj zemalja to zna, ali politika je ovakva ili onakva. Postavlja se pitanje ko ne izvršava formiranje Zajednice srpskih opština. Velike sile nikad ne zatvaraju krizna žarišta. One ih otvaraju kad im zatreba. Zbog sankcija Rusiji imamo haos u Evropi. Tu je samo Amerika zaradila - rekao je Branković.

On je prokomentarisao i stanje Evropske unije i NATO alijanse.

- Evropskoj uniji će trebati najmanje pet godina da se vrati na ono što je bila pre početka sukoba u Ukrajini. Takođe, postavlja se pitanje šta će biti s NATO. On je očigledno na izdisaju. Franucski predsednik hoće da šalje trupe, a generalni sekretar NATO kaže "da mu ne pada na pamet". Ako se ima jasan cilj i teži ka tome, mora se doći do njega - zaključio je Branković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading