Milica Zavetnica
Foto: Alo/Foto: Alo!

Milica Đurđević Stamenkovski je sa 14 godina zaradila prvi dinar i to na pijaci gde je prodavala voće. Posla se nikada nije stidela, a u „Zakuvavanju“ je ispričala kako se snašla iza tezge i na šta je potrošila zaradu.

- Kao dete sam radila na Đeram pijaci, prodavala sam voće: kajsije, breskve, jagode... Najčešće kajsije zato što imamo naš voćnjak. To je bilo divno iskustvo, tu sam zaradila prvi novac u životu, naučila sam da cenim dinar. Verovali ili ne, od tog novca kupila sam televizor - ispričala je predsednica srpske stranke Zavetnici.

Dodala je da je na tezgama beogradske pijace radila sa 15 i 16 godina. Jednu anegdotu iz tog perioda pamti i dan-danas:

- Prišla mi je jedna gospođa i rekla mi je kako bi želela da kupi moje jagode jer su joj najlepše mirisale. Rekla sam joj da nemam tu količinu koju ona traži. I na obraz mi je dala novac unapred, pa da joj sutradan donesem jagode. Ne mogu da opišem kako sam se osećala, nisam mogla da spavam...

I dan-danas rado odlazi na pijacu, popriča sa ljudima koji je znaju još iz detinjstva.

Milica Zavetnica

Foto: Alo!

 

- Nema ništa lepše nego kada odete na pijacu, pa pogledate one boje, pa se malo ispričate sa seljacima... Pitate ih ko je odakle došao. I moj tata, koji je bio novinar, išao je na pijacu, prodavao je grožđe iz našeg vinograda u Kaluđerici. Mi se toga nikada nismo stideli - sa osmehom priča Milica Đurđević.

A da li ume sama da skuva ručak, koji je njen recept za pihtije i srpski kavijar, možete saznati u emisiji „Zakuvavanje“ koja se emituje svake srede u 20 sati na Alo! YouTube kanalu.

Kad oči zasuze, ali od luka...

U emisiji „Zakuvavanje“ predsednica Zavetnika spremila je posni paprikaš.

- Postim, napravila sam izuzetak kada sam bila trudna... Zato ćemo spremiti tradicionalno srpsko jelo, koje je uvek decenijama prisutno na trpezama u svim domovima širom Srbije - navela je Đurđevićeva.

Pripremu jela počela je seckanjem luka, a oči su joj, kao i svakoj domaćici kada seče luk, zasuzile:

- Evo, sad možeš da staviš naslov: „Milica Zavetnica se rasplakala“.

Milica Zavetnica

Foto: Alo!

 

Čistim i brišem, ne volim da peglam 

Kada je reč o kućnim poslovima, Milica kaže da se ne libi nijednog posla.

- Radim sve, usisavanje, čišćenje, brisanje... Mama mi pomogne oko dece i onda, dok je ona tu, zabavi sa s njima, a ja odradim neke kućne poslove - navela je ona.

Peglanje je pak ono što najmanje voli.

Krštenja na Svetog Vasilija

U porodici Đurđević Stamenkovski uveliko traju pripreme za krštenje Strahinje i Vukašina.

- To nam je važan i značajan datum, 12. maja na Svetog Vasilija imaćemo krštenje. Rešili smo da baš bude taj datum zato što sam se i ja, kada sam iščekivala Strahinju i Vukašina, molila i Svetom Vasiliju i Svetoj Petki - istakla je Zavetnica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading