"PLAŠI ME ŠTA SAM ČUO U KOMANDI NATO" Drecun nakon što je Savet Evrope usvojio preporuku za prijem tzv. Kosova: OVO JE OPASNO ZA NAS
Printscreen

- Za mene ovo nije iznenađenje. Onoga trenutka kada je počela intenzivna kampanja Zapada da se Priština privoli da realizuje oduku tzv. ustavnog suda da vrati zemlju manastiru Dečani, napravljen je dobar plan zemalja Kvinte da se napravi bilo kakav pomak za tzv. Kosovo sa mrtve tačke. Taj plan je intenziviran posle događaja u Banjskoj i ide u tri pravca: jedan prema Savetu Evrope, drugi prema NATO i treći prema Evropskoj uniji - kaže Milovan Drecun

Ističe da ćemo u narednom periodu biti pod snažnim uticajem Zapada da se taj plan do kraja realizuje.

- Ovo je politička odluka vodećih zapadnih država, poslanici Saveta Evrope postupali su po političkim uputstvima koje su dobili. Sada je na redu taj završni udarac Zapada preko Komiteta ministara i ne verujem da su moguća bilo kakva iznenađenja, imajući u vidu i diskusije koje su bile jako interesantne s aspekta iznošenja nekakvih političkih stavova o tome koliko je demokratija na Kosovu napredovala, o vladavini prava, poštovanju ljudskih prava... - kaže Drecun.

Koliko god mi govorili da se na najbrutalniji način krši međunarodno pravo na Kosovu i Metohiji, Priština tvrdi drugačije, ističe Drecun. Kako kaže, misli da će proces biti zaokružen.

- Mi moramo da razmišljamo unapred i da krenemo sa veoma snažnom kampanjom prema svim poslanicima Saveta Evrope i prema uticajnim ličnostima, kako bismo im pokazali koliko se ne poštuju ni najosnovnija ljudska prava na KiM.

- Moramo mnogo ozbiljnije da se odnosimo prema pretnjama Prištine da će nas tužiti za navodni genocid i da će nam tražiti ratnu odštetu. Moramo da pokažemo svetu da ta tvorevina počiva na etničkom čišćenju srpskog naroda - kaže Drecun.

Sledi opasan period

- Mi ćemo se maksimalno boriti, ističe Drecun.

- Neprihvatljivo je da sedimo u organizaciji koja priznaje Kosovo kao nekakvu državu. Sada mora da se deluje u svim oblastima. Svi uticajni ljudi moraju da se uključe i da reaguju. Ono što sledi u narednom periodu je veoma opasno po nas. Ne mogu da probiju UN, to je ostavljeno za kraj. Savet Evrope je najslabija karika, a ključni cilj je NATO. Oni smatraju da je ovo zona od strateškog interesa za njih i žele da Srbiju oslabe što više kako ne bi došlo do jačanja uticaja Kine i Rusije na ovim prostorima - kaže Drecun.

Zabrinjava ga to što se na putu ka prijemu u NATO na Kosovu i Metohiji izgrađuje jako snažna vojna formacija.

- Njena snaga stoji u partnerstvu sa NATO. Kada uzmete tu formaciju i NATO zajedno, ta snaga se desetostruko uvećava. Čini mi se da će pokušati da otvore taj proces za članstvo u NATO. Mene plaši ono što sam čuo u komandi NATO kada sam bio nedavno, da postoje neke inicijative koje idu ka tome da Kfor ima zajedničke patrole sa kosovskim bezbednosnim snagama uz administrativnu liniju, uključujući i sever. To će značiti uvođenje pripadnika vojske Kosova na sever - kaže Drecun.
Blumberg upozorava da je moguće otvaranje novog fronta od strane predsednika Rusije Vladimira Putina na Kosovu preko Srbije. Mediji u svetu tvrde da Beograd sprema napad na tzv. Kosovo - kaže Drecun.

- Ta priprema terena je za nešto, a mislim da se to odnosi na uvođenje vojske Kosova na mala vrata na sever. To je velika opasnost po srpski narod na severu. Moramo mnogo aktivnije da radimo na tom planu. Morali bismo da zaustavimo ovaj narativ posle događaja u Banjskoj da je Beograd destabilizujući faktor - navodi Drecun.

Blic

BONUS VIDEO

 

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO IZ MOSTARA Pokušavamo da očuvamo mir, a ne da se hvatamo za gušu #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viralvideo #predsednik #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Hitno

17.04.2024 12:11

Sve moguce tuzbe ,rezolucije protiv Hrvata ,

Bole

17.04.2024 12:23

Drecun je podguzna muva svake vlasti.Vučić je upropastio zemlju.