đilas i manojlović
Foto: Alo/Alo!/Printscreen RTV

Prvi čovek pokreta Kreni-promeni očigledno je zaključio da je došlo njegovo vreme. Teren je ravnao dugo, pre svega vodeći pritajenu, ali za upućene prilično direktnu kampanju protiv Đilasa, koji se sve pitao (a i dalje je tako) unutar opozicije i čija je reč za svaku važniju odluku bila prva i poslednja. Savo misli da je sada trenutak da to promeni, s obzirom na to da je Đilas neslavno prošao pokušavajući da nametne ideju bojkota izbora.

Prema informacijama do kojih je Alo! došao u okruženju Manojlovića i Đilasa, netrpeljivost između njih dvojice je ogromna. 

- Ja mislim da oni doslovno ne mogu očima da se vide. Sigurno znam da je Đilas rešio da iskoristi sve što ima na raspolaganju da spreči Manojlovića u njegovoj nameri, dok se, s druge strane, Savo sve više odlučuje na niske udarce i mimo javnosti i kamera svašta priča o Đilasu. Ne štedi ga ni javno, ali kad biste čuli šta sve priča u nekim privatnim kontaktima, sve bi vam bilo jasno. Posebno kad ubeđuje strance da treba potpuno da se odreknu Đilasa, da je ovaj ispušena muštikla i slično - objašnjava jedan od naših sagovornika iz opozicije.

Između ostalog, kaže, Savo Manojlović planira da vrbuje neke ljude iz Đilasovog okruženja. Plus da pojača kampanju po zapadnim ambasadama. Kako kažu oni koji ga dobro poznaju, Manojlović se dosta osokolio kada je video da Đilasa napuštaju čak i ljudi iz njegove stranke, i to na visokim pozicijama, poput Ane Stevanović, koja je bila član Predsedništva SSP i internacionalni sekretar.

- Koliko znam, pojavili su se neki posrednici koji se predstavljaju kao dobronamerni prema ljudima iz SSP, čak i iz bliskog Đilasovog okruženja, i nude im da se prešaltaju, kako se to kaže. Pričaju im da je bolje da promene stranu dok je vreme, da posle ne bude kasno. Sigurno je da ni Dragan Đilas neće sedeti skrštenih ruku, posebno s obzirom na to da je godinama na sceni i da ima ogroman finansijski kapital. To iskustvo i taj novac sigurno će iskoristiti da uzvrati udarac. Biće svakako zanimljivo narednih dana i nedelja - ocenjuje izvor Alo!

Pre nekoliko dana, podsetimo, o borbi za prevlast u opoziciji govorio je i predsednik Aleksandar Vučić. Odgovarajući na novinarsko pitanje posle proslave dana odreda Vojne policije Kobre, on je istakao:

- Tu se gleda ko će čija leđa da vidi. Ovaj se sprema za neka buduća vremena kad Vučić napusti politiku, pa misli da će tada imati šansu, malo je pametniji od Đilasa. A ovom kratak fitilj, pa ne može ovog da gleda. Svađaće se, neka rade šta hoće. Baš me briga.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading