Đorđe Milićević
Foto: Alo/Tanjug/Kabinet ministra bez portfelja

Ministar Milićević boravio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv. Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, ministar se sa saradnicima uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH. Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks, kombi u kojem se nalazio ministar zaustavili su hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili sa tri svoja automobila.

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi sa ministrom i njegovim saradnicima odmah napusti Jasenovac. ''Okrenite vozilo i odmah se uputite ka graničnom prelazu Bajakovo, bez zadržavanja na teritoriji Republike Hrvatske'', naglasio je ovaj policajac, navodi se zu saopštenju.ž Na pitanje ministra ''zašto mu nije dozvoljeno da kao građanin i kao Srbin poseti Jasenovac i zapali sveću žrtvama ustaša'', policajac je, kako se odaje, odgovorio da „ima naređenje s vrha“.

 

Na pitanje ko je tačno dao to naređenje, policajac je odgovorio da ne zna da li je odluka MUP-a ili Ministarstva spoljnih poslova, kao i da on samo sluša naređenja - a naređenje je jasno: ''Srpski ministar ne sme ući u Jasenovac“. Ministar Milićević je potom izašao iz kombija i tražio da samo napravi fotografiju spomen kompleksa, na šta ga je opkolilo nekoliko policajaca i ponovilo zahtev da uz njihovu pratnju odmah krene put graničnog prelaza sa Srbijom, dodaje se u saopštenju.

Tanjug

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ovako izgleda mesto na kojem je Danka Ilić stradala pre 19 dana. Cveće je uvelo, a igračke koje su ostale slamaju srca svakom ko prođe tuda i podsećaju na tek započeto detinjstvo 💔 #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ljubica

14.04.2024 19:54

Ko zna šta rade i skrivaju, kad večito oko toga prave problem.

Miro

14.04.2024 19:55

Kada njihovi dodu kod nas obavezno crveni tepih.