Njujork
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

- Dve NATO zemlje iz istočne Evrope su se kandidovale za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN. Ako se rezolucija usvoji mi ćemo istog dana da se kandidujemo za nestalnu članicu 2025. godine - rekao je on na svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Dodao je da će Srbija ubedljivo pobediti obe NATO zemlje koje su se do sada kandidovale.

- I sada ćemo da ih pobeđujemo u svemu, pošto nam je jasno da razgovora, kompromisa i dogovora po tom pitanju nema. U svim telima i organizacijama Ujedinjenih nacija ćemo na svakom mestu da ih pobeđujemo - naglasio je predsednik Srbije.

Naveo je da će biti interesantno u Ujedinjenim nacijama govoriti o rezoluciji o Srebrenici, jer nam je sprečena sednica oko NATO agresije, uz argument da se time vraćamo u prošlost, a sada naturaju temu koja je četiri godine starija od te teme.

- O njoj ne samo da će da imaju vremena da raspravljaju u nekom malom telu, već i u najvećem telu Ujedinjenih nacija, kao što je Generalna skupština Ujedinjenih nacija, tako da je o njihovom licemerju, bezobrazluku i bezobzirnosti besmisleno i govoriti - zaključio je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Predrag

14.04.2024 15:19

Siledžije i bitange,ostaju uvek siledžije i bitange.Ali kad tad,dođe i njima kraj.Ipak to je jako ,kompleksna tema.Moja podrška,predsedniku.

Predrag

14.04.2024 15:19

Siledžije i bitange,ostaju uvek siledžije i bitange.Ali kad tad,dođe i njima kraj.Ipak to je jako ,kompleksna tema.Moja podrška,predsedniku.

Mrki

14.04.2024 20:40

Predsjedniče samo ništa i nikada ne potpisuj, a zle sile mogu oteti i nešto izglasati uvijek, a samo zato što nas ne vole, to je njihov problem Slava Bogu