NE PADA SNEG DA... Otkrivamo šta je pravi cilj pokušaja da se izglasa rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici u UN
Foto: EPA/EFE/JUSTIN LANE

Ova rečenica marketinškog stručnjaka i političkog analitičara Nebojše Krstića, kojom komentariše plan da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija donese dokument kojim bi se Republika Srpska i posredno Srbija optužile za navodni genocid u Srebrenici 1995. godine, najbolje oslikava suštinu svega onoga što se preduzima protiv našeg naroda u Srpskoj, kao i države Srbije.

Rezolucija o Srebrenici, čije usvajanje bošnjački deo misije Bosne i Hercegovine, s ambasadorom Zlatkom Lagumdžijom na čelu, a uz asistenciju Zapada, želi da progura u UN, kako pišu mediji, predviđa da 11. jul postane međunarodni dan sećanja na genocid, osuđuje "negiranje genocida" i zahteva da se kroz obrazovni sistem na ovaj način govori o zločinu.

U tekstu u koji su mediji imali uvid, za koji među članicama UN prevashodno Nemačka lobira, traži se od svih zemalja da razvijaju programe o Srebrenici i zahteva se osuda svih koji "veličaju lica koja su osuđena za ratne zločine protiv čovečnosti i genocid u Srebrenici". Takođe, insistira se i na osnivanju programa za informisanje pod nazivom "Genocid u Srebrenici i Ujedinjene nacije".

Uoči 30. godišnjice od zločina u Srebrenici, što treba da bude obeleženo u julu 2025, opet se na Srbiju vrši pritisak s namerom da se donese rezolucija na međunarodnom nivou, da se diskredituje Republika Srpska i proglasi "genocidnom tvorevinom", demontira Dejtonski sporazum...

Krajnji cilj je, naravno, kao što je Alo! mnogo puta pisao, slabljenje ili čak ukidanje Republike Srpske, iako ona po Dejtonskom sporazumu mora da postoji.

Kako za nas kaže Nenad Stevandić, predsednik parlamenta RS, potpuno je jasno da su, umesto inicijativa za mir na Balkanu, za saradnju i privredni rast po modelu koji je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, napravivši Otvoreni Balkan, preovladali geopolitički interesi da se Balkan drži nestabilnim i da je za to najbolji način reciklirati stereotipe iz devedesetih godina i naći način da moćne sile ponovo utiču na dalju podelu i sukobe među narodima.

predsednik narodne skupštine republike srpske

Foto: Youtube/Printscreen/ N1

Nenad Stevandić

- Sigurno je da su mnogi za to zainteresovani, iz vlastitih pobuda, poput Nemačke, koja bi svoju senku velikog genocida da prebaci na drugi događaj, na drugi narod. Naravno, sve što je rađeno sa Kristijanom Šmitom rađeno je da se ne bi došlo do dogovora. I kad se došlo do dogovora, on je to razvalio svojim nametanjem tzv. bonskih ovlašćenja. To je zajednički projekat koji će od Balkana opet praviti poprište sukoba, a ne mesto gde će narodi nekom rekoncilijacijom ili pomirenjem da utiču na smirivanje regionalnih sukoba - ističe Stevandić.

A da nije reč o slučajnoj akciji, svedoči i to što su se u sve odmah uključili sarajevski i hrvatski mediji.
Tako, recimo, osvedočeno srbomrzački medij Slobodna Bosna piše da je navodno "Vučić u panici zbog ratne odštete".
S druge strane, proustaški "Večernji list" najavio je ofanzivu protiv Srbije i Srba, pod motom "Zapad sprema kriminalizaciju Vučića, UN rezoluciju o genocidu u Srebrenici i ukidanje Republike Srpske".

mediji

undefined

 

U sve se, naravno, umešao i premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti. I on se, kao i Bošnjaci, bacio na ratnu odštetu za navodno počinjen genocid na Kosovu koji postoji samo u njegovoj glavi. Da sad ne prepričavamo njegove fantazije, konstatujmo samo da je jasno da se radi o sinhronizovanoj prljavoj akciji na relaciji Priština - Sarajevo - Zapad.

Ali, kao što je poručio predsednik Aleksandar Vučić, naše je da se borimo i izborimo.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kontra udar

02.04.2024 14:40

Tuziti Bosnu za etnicko ciscenje Srba iz Sarajeva., i Nek oni dokazuju