Aleksandar Vučić
Foto: Alo/Foto: Alo!

Prethodno, predsednik Srbije je danas ugostio predsednika Svetske atletske federacije Sebastijana Koua i predsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova.

- Pokušaću da danas podnesem neku vrstu političkog i ekonomskog preseka stanja u kome se nalazimo - kazao je Vučić.

- Pre nekoliko dana, ne želeći da hitnom reakcijom donesem negativne posledice po političku budućnost naše zemlje, rekao sam da se nalazimo u teškoj političkoj situaciji. U svakom trenutku možete da ramišljate o sopstvenoj krivici, čime ste doprineli, ali ovaj put daću analizu koja pokazuje da zbog geopolitičke situacije plaćamo visoku cenu - kaže predsednik.

Istakao je da će pričati o situaciji na KiM, u RS, i kaže da je reč o sveukupnom pritisku na Republiku Srbiju.

- Upravo zbog naše vojne neutralnosti, odnosa prema sukobu u Ukrajini i našoj poziciji da osudimo napad na suverenu zemlju, ali da se ne pridružujemo sankcijama Rusiji. Treći razlog, a vezan je za oba prethodna, taj što zapadne zemlje osećaju veliki pritisak zbog napredovanja ruskih snaga, i nesigurnosti kako će se okončati sukob u Ukrajini - rekao je predsednik.

Dodaje da je zato pitanje KiM skloniti kao potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina, i da smo zato na meti Prištine i onih koji su ih podržavali.

Aleksandar Vučić

Foto: Alo!

 

Pitanje KiM

- Za nas je mir prioritetni interes. On je od strahovitog značaja, pogotovo u svetlu ekonomskog napretka Srbije. Sloboda je nešto bez čega ne možete i to je nešto čime se Srbija ponosi - kaže Vučić.

- Sloboda je takođe nešto čime se ponosimo. Od dolaska Kurtija na vlast Priština je neprestano eskalirala situaciju. Imamo više od 400 napada na Srbe, njihovu imovinu i crkve - ističe predsednik.

Što se Saveta Evrope tiče, Vučić kaže da Kurtijevi sponzori stalno govore da je pitanje vladavine prava.

- Kažu da su Kurtiju uveli sankcije, a pod tim sankcijama, iako srpska roba nema pristup KiM već devet meseci, čime se niko ne bavi. Od tada, između ostalog, kažu da su uveli sankcije Kurtiju. A za proteklih godinu dana na apsolutno svim forumima su učestvovali ti kojima su uveli sankcije - rekao je Vučić.

Vučić naglašava i da je napad NATO na Jugoslaviju agresija, a ne intervencija, na šta je posebno skrenuo pažnju Marku Đuriću.

- Kaznili su Prištinu time što hoće da ih puste u Savet Evrope. Nemojmo da smetnemo sa uma da govorimo o ključnoj stvari, koje je Zapad propisao. Rekli su nam od prvog razgovora, imam beleške i veoma su precizne, kada smo pričali sa Eskobarom, Lajčak, Pletnerom i Bonom, četiri puta su rekli da u tzv. sikvensingu, prva suštinska prioritetna obaveza prištine jeste formiranje ZSO. U lice su to rekli, u više navrata, da Srbija nema nikakvu obavezu, već Priština mora da formira ZSO - kazao je Vučić.

Predsednik kaže da je Dora Bakojani, tri dana pre glasanja promenila svoje mišljenje, i naglo se pokajala što je bila čvrsta i snažna.

Aleksandar Vučić

Foto: Alo!

 

- Pisali ovde da štiti interese Srbije. Sramota... Jada i čemera. A onda se setila da nije važna ZSO, eksproprijacija... Sudsku odluku su nadležne institucije odbijale da primene, onu o eksproprijaciji. I onda je Kurti naložio da se primeni odluka katastra. Čist dokaz da prava Srba i SPC zavise od volje Kurtija i njegovih nalogodavaca - rekao je on.

- Azem Kurtaj, inače u domaćoj javnosti mnogo manje poznat od Milana Radoičića, kao da je on zločinac a ne Kurtaj koji je upucao našu decu za Badnje veče, on se goni za bacanje petardi, eno ga kod kuće. Da li iko sa Zapada pita šta je sa njim, malim Stefanom i njegovim rođakom Milošem? Koga briga, to su srpska deca, to nije važno... - kaže Vučić.

- Što se tiče ZSO, njihovi eksperti su rekli da je to međunarodna obaveza Prištine. A onda su dobili pismo gde Kurti kaže da će primeniti to čim ih prime u SE. I svi znaju da lažu. I gle paradoksa, verovatno će parlamentarna skupština SE da se održi na 11. godišnjicu od usvajanja Briselskog sporazuma. Igra datuma nije slučajna, misle da Srbe mogu da ponižavaju doveka. A Dori Bakojani da poručim - sram te bilo za to što si uradila. Sram vas bilo. Neki ljudi imaju kičmu, a neki nemaju ništa - kazao je predsednik.

- Da li vi znate šta oni od traže danas? Kažu da je evro valuta na Kosovu, ali CEB to ne priznaje. Ne daju ni da se konvertuje u evre, neće da vide ni jednu srpsku banku na Kosovu. Pa kao, hajde da prodate ogranak Poštanske štedionice. Da li ste vi ludi, ili se pravite? Oni jednostavno nisu normalni - zaključio je Vučić.

- Progon Srba sa severa Kosmeta je temeljno pripremljen, a ćutanje se glasno čuje. Od pucnjava, nelegalnih patrola, nelegalnih eksproprijacija, otimanje imovine SPC, čime narušavaju specijalne zaštitne zone. Preoravanja srpskih sakralnih objekata, da grade komunikacije između svojih idiotskih objekata. Uklanjanje ćiliričnih tabli, čime krše i svoje sopstvene propise - kaže Vučić.

Aleksandar Vučić

Foto: Alo!

 

- Mislite da se neko od njih okrenuo, rekao da moraju da odgovore Srbiji? Nije niko. Embargo na srpsku rob i dalje traje. A nećete verovati šta su uradili - kad smo postavili kamere na admin. prelaz, dobili smo razne dopise od stranih služni, šta će vam kamere? Pa da ne biste mogli da kradete i varate! Nema nijedan propis koji nama to zabranjuje - naglasio je Vučić.

- Kršenje sporazuma o dijalogu, zabrana licence MTS-u, onemogućavanje našim zvaničnicima da uđu na Kosmet, a dolazimo do lokalnih izbora. Kažu, vi ste krivi što ste im dopustili da napuste institucije! Izvinite, ali napustili su sami! Nakon smene komandanta regionalne policije Sever, Đurića. Kada se odigrao čuveni demokratski čin sa 3,4 posto izlaznosti, oni su našli nekoliko dilera, kriminalaca, privatne Kurtijeve Srbe, koji su iznajmili neke bordele za četvoro Srba koji hoće da učestvuju sa Kurtijem - kaže Vučić.

Predsednk objašnjava da su tražili od Srbije da podnesu peticiju za nove izbore, što je i učinjeno, ali to Kurti nije dopustio, već je tražio da se obavi referendum, te je dao sve od sebe da onemogući isti.

Vučić kaže da je za glasanje za opoziv potrebno 50 odsto plus 1 glasač, i da posle Banjske, kada je krenuo pravi teror nad Srbima, 12 odsto Srba napustilo svoja ognjišta.

Aleksandar Vučić

Foto: Alo!

 

- Ali je birački spisak povećan za 834 glasača. Zašto? Samo da ovi uslovi ne mogu da se ispune. Glasanje putem pošte, što je dozvoljeno svuda u svetu, je nemoguće po odlukama Prištine, zato što se prihvata jedino glas iz zemalja koje su priznale tzv. Kosovo. Jedino možda iz Crne Gore da glasaju. Video sam i ovu ministarku danas, Gorčević, sva je ustreptala. Sram ih bilo sve zajedno. Moraju valjda tako da se ponašaju što je jedna časna žena Maja Vukićević, odbila da glasa za Kosovo u SE - rekao je predsednik.

- A u Leposaviću spiskovi građana koji su izvršili peticiju završili su u rukama Kurtijevih Srba da bi ucenjivali i zastrašivali ljude. Onih najgorih narko-dilera, koji se na snimcima hvale kako šmrču kokain, to im je glavni turizam, ništa drugo i ne rade. Nastavićemo da razgovaramo oko KiM, i što se tiče SE, zanima me mišljenje i skupštinske većine i svih predstavnika stranaka u Srbiji, da bismo videli kakva bi reakcija Srbije trebala da bude 11. maja, ostaje da se za to pripremimo - najavio je Vučić.

- Ne želim da ograničavam manevarski prostor Srbiji u narednih mesec i po dana. Dobio sam zvaničan poziv od Makrona, ta poseta će biti važna, i moliću ga da uzme u obzir sve ono što smo razgovarali, kao i međunarodno pravo - istakao je on.

Predsednik kaže da će nastaviti bori za Srbiju.

- Spremaju i rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Saveti Evrope 27. aprila, sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda. Samo vas molim da čujete ovo. Pre dva dana kada je trebalo da se raspravlja o situaciji koja je proizvedena NATO agresijom pre 25 godina, komentar zapadnih ambasadora je bio: "Zašto se Srbi vraćate u prošlost, dajte da gledamo u budućnost". A onda su rešili da nas vrate 29 godina unazad. I to je uobičajeno i sve je u redu - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da očekuje da se kola opet slome na Srbima. 

- Posle toga vam je jasno šta sledi. Iako taj pravni akt nema obavezujuću snagu. Dan posle toga će se izaći sa inicijativom, koju je izrekao i profesor Gruhonjić, da takve političke tvorevine koje su nastale na genocidu ne smeju da postoje. Misle na Republiku Srpsku naravno. A Srbija je potpisnica Dejtona, i po tom dokumentu ne smeju da ukinu RS - dodaje on.

Vučić kaže da će potom tražiti i ratnu odštetu od Srbije, kao što je i najavljivano.

Aleksandar Vučić

Foto: Alo!

 

- U tešku situaciju zapadne sile žele da dovedu našu zemlju. Uz sve te priče i bajke, naše je da kažemo jasno i nedvosmisleno šta je to što se zbiva i dešava. Imaćemo Zapad protiv sebe, kao i značajan broj islamskih zemalja. Nema stvari koja vas čini ponosnijim od toga da na suvereni i slobodarski način vodite jednu divnu zemlju kao što je Srbija. Borićemo se, iako smo mali. Sve ove sile su protiv nas. Oni moraju da skupe dve trećine, osim ako i po tom pitanju ne budu varali - rekao je predsednik.

On je objasnio da će biti mnogo uzdržanih tokom glasanja.

- Računaju da će imati 27 iz EU za. Na to mi moramo da imamo 14 drugih koji će biti protiv, a ne uzdržani. Mnogo komplikovana situacija, i mnogo je teško. Borićemo se, pri tome nijednog trenutka ne unižavajući žrtve. Rade to zato što im se žuri zbog izbora u SAD, onoga što se zbiva u Gazi i Ukrajini - dodaje Vučić.

Kazao je da nas dovode u nemoguću situaciju, iako smo na evropskom putu, i da od toga nećemo odustati - iako će nam pozicija biti sve teža.

Vučić je čestitao i predstojeći Uskrs svim vernicima koji slave.

Srpska ekonomija

- Naša fleš procena u februaru je rast od 5,8 odsto, verujemo da će zbog remonsta rafinerije biti manja u martu, 4,5 odsto, što znači da idemo preko 3,5, poebno sam srećan zbog rasta industrijske proizvodnje, a posebno prerađivačke industrije. To nam daje šansu za sve ovo oko EXPO-a - kaže Vučić. 

Aleksandar Vučić

Foto: Alo!

 

Predsednik je najavio i najveći akvatik centar u regionu, pored onog u Budimpešti.

- Želimo da budemo i vaterpolo, i plivački centar, oko 1. maja krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona, biće jedan od 3 najlepša u Evropi. Očekuje 2028. očekujem da dobijemo evropsko prvenstvo u atletici, otvoreno. Sve ćemo da uvedemo u EXPO. Nivo investicija i devizne rezerve i zlata su na rekordnom nivou - kaže Vučić.

Predsednik kaže da je sastanak sa MMF-om bio težak ali uspešan, te da je zaključak bio da su makroekonomski rezultati impresivni.

- Imamo 4 milijarde na računu - dodao je Vučić.

- Nadam se susretu sa predsednikom NRK Si Đinpingom, ali ne mogu da kažem sada više o tome. Organizovaćemo 5. i 6. u dane Vaskrsa i Đurđevdan Vaskršnji sabor sa RS i donećemo zunačajne odluke o budućnosti naroda - zaključio je Vučić.

Pitanja novinara

O bojkotu izbora u junu od strane opozicije i dešavanja sa profesorom Gruhonjićem, Vučić kaže:

- Nisam govorio o našim unutrašnjim stvarima jer sam razumeo težinu pozicije Srbije. Mogao sam da govorim o Nestoroviću, koji je neozbiljno shvatio situaciju nakon izbora, ali nisam. Što se opozicije tiče, molili su me u pismenu da dobiju hitne izbore, i mi smo im ispunili tu želju - kaže Vučić.

- Onda su rekli da hoće što pre ponovljene beogradske izbore, iako smo imali većinu. Mi smo rekli da nećemo da budemo lopovi kao oni 2008., bolje je da čuvamo srpsku demokratiju, ona je važna za nas, rekli smo da nema problema, iako imamo legalnu većinu, idemo na izbore. Onda su rekli da neće izbore brzo, jer su videli istraživanja da su pali. Takođe su hteli da idu na odmore za praznike - podsetio je Vučić.

Aleksandar Vučić

Foto: Alo!

 

Kaže da su zbog zahteva opozicije odložili na poslednji mogući dan, 2. jun.

- Onda su tražili da protivno svim okvirima zakona idemo na izbore na jesen. Sva istraživanja pkazuju da su pali, valjda su se nadali da će tada pokazati drugačije. oni misle da je dovoljno da vode antisrpsku politiku, pa da dobiju podršku Beograđana. U Beogradu im ide teško. Neće ih Beograd. Onda su rekli da će probati na silu, ali neće moći, to sam odmah rekao, neće dobiti ni podršku tsranaca. Zato ih molim da to ne rade, veliku su štetu Srbiji naneli a ništa nisu dobili - kaže Vučić.

On dodaje da je razlika dvocifrena u korist vladajuće stranke u Beogradu. Vučić je pozvao da se ne preti profesoru Gruhonjiću i najavio da će država štititi njegovu bezbednost, ali i da treba da ga bude sramota zbog izjave o Dinku Šakiću.

- A ovog drugog profesora koji je vređao devojku, to je sramota. Kaže on njoj mnogo si ružna. A ti si mnogo lep - kazao je Vučić.

Na pitanje o uvidu u birački spisak, rekao je da će biti dozvoljeno sve što je zakonom moguće.

- Da podsetim, u 10 godina njihove vlasti je u birački spisak upisano 140.000 ljudi više. A za vreme naše vlasti oko 20.000 više. Znate da sam ja uz Dačića najiskusniji ovde, i da sam se za razliku od njega bavio terenom. Ja znam sve o izborima. I ajde mi objasnite, kakve veze ima birački spisak, i kako možete da ukradete kada imate kontrolore. Kako to mrtav može da glasa? To znači da neko mora dva puta da glasa tog dana. Kako je to moguće, kada ima sprej na ruci. Na stranu što bi dobio 10 godina zatvora, ili 15. Kako to tehnički da se izvede, ja sam čuo za sve tehnike. Kako to može u Srbiji - zapitao je predsednik.

Kaže da neko lupeta gluposti svaki dan po medijima, i ponudio je da se kontroliše birački spisak svaki dan.

Aleksandar Vučić

Foto: Alo!

 

- Ja sam za to da svaki dan, da imaju pet eksperata opozicionih, koga god oće. Da svaki dan sedi i gleda birački spisak. Sve radi, u skladu sa zakonom. Njihov problem je što znaju da ne mogu da izađu i ne izgube izbore, pa kako da onda to objasne? - upitao je Vučić.

Na pitanje o ispunjavanju zahteva opozicije da se izbori održe na jesen, kao i vezano za ministarku Gorčević koja je predložila Prištinu u SE, te vezano za izjavu Dodika o novoj fazi političke borbe, te okončanju drame sa sportskim kluibom Partizan, Vučić kaže da sa Dodikom razgovara i razmenjuje osnovne informacije.

- Situacija je komplikovana, politički uzavrela, kada govorite o kršenju Dejtonskog sporazuma, a ja sam pitao da li ga je on prekršio ili neko drugi. Pokažite mi taj stav koji je Dodik prekršio, To ću uskoro da pitam i gospodina Šmita, a pitaću i druge. Pokažite mi gde to piše - decidan je Vučić.

Predsednik je ukazao na težinu sankcija protiv RS. On kaže da nije uvek saglasan sa tim što radi Dodik.

- Ali kad vidim u kom pravcu to ide, ja ću da vas pitam šta ćemo da radimo za 2 meseca. Kada ukinu banke, kada nam zaprete sankcijama zato što radimo sa njima. Tako velikani rade, sve mimo prava. Dobro. Ja ću pokušati da razgovaram, da zamolim predsednika Dodika da nastavi da vodi politiku mira, iako ne mislim da imam pravo, ali pokušaću iz prijateljskih pobuda - kaže Vučić.

- Što se fudbala tiče, dana se Siniša mučio ceo dan... I ja sam se mučio ceo dan. Da bi oni pored dugova mogli da uzvikuju u Evropi meni pogrde, i nadam se da ćemo uspeti. U Partizanu ima jedna dobra vest za navijače tog kluba, iako ne znam da li će da se igra, omogućili smo 3,2 miliona evra za taj klub. Biće dug put ozdravljenja za taj klub, ali jak težak. Dug je 50 miliona evra - ukazao je Vučić.

- Zvezdin dug je manji, ali i da je toliki, bio bi teže podnošljiv. Mora na tome da se radi, da se promeni kompletan biznis model, ali verujem da su ljudi spremni da rade na tome. Problem je u načinu ponašanja danas i ubuduće. Ako se budu drugačije ponašali, oni su na putu ozdravljenja, kao što smo mi bili 2014. kada smo doneli teške mere. Kada ste u stanju da donesete teške mere, možete da očekujete rezultat - kaže Vučić.

Predsednik dodaje da očekuje još naših sportista na Olimpijadi, i najavljuje dalja ulaganja u srpski fudbal.

- Još jedanput pozivam građane Srbije da nastavimo da čuvamo svoju zemlju, ekonomski da napredujemo i da se borimo. Pobediće Srbija - zaključio je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (72)

Loading
Igor

29.03.2024 17:43

Gledamo obracanje predsednika. Siguran sam da ima neke novosti da podeli sa narodom.

Jana

29.03.2024 17:44

Nadam se samo dobrim vestima za sve gradjane Srbije.

Popiv

29.03.2024 18:00

@Jana - Vucic se obraca gradjanima bez obzira kakve su vesti jer ne zeli nista da krije

Zare

29.03.2024 17:58

@Cile - Od strane Vucica uvek cujemo najvaznije novosti

Zarko

29.03.2024 17:45

Od Vucica cemo veceras cuti sve najvaznije vesti koje su obelezile ovu nedelju.

Popovic

29.03.2024 17:46

Verujem da cemo cuti lepe vesti od Vucica veceras

Milica

29.03.2024 17:47

Samo da budu pozitivne vesti,dace Bog da bude sve dobro.

Zarepo

29.03.2024 17:48

Vucic ce veceras gradjanima se obratiti sa svim vaznim vestima za Srbiju i gradjane.

PopovicZ

29.03.2024 17:49

Vucic nikada nista nije krio od gradjana pa nece ni veceras

Milica

29.03.2024 17:50

S nestrpljenjem očekujemo uključenje predsednika Vučića koji se obraća naciji sigurno sa nekim značajnim vestima.

Veljko M

29.03.2024 17:54

Građani će sa pažnjom slušati obraćanje Vučića jer znaju da će čuti istinu.

Vlada

29.03.2024 17:55

Sa velikom pažnjom pratimo obraćanje Vučića.

Deki

29.03.2024 17:55

Hvala na obaveštenju,da isključim tv da ne bi gledao ovog izdajnika i manipulatora.Sve izdade i prodade a ubeđuje nas da bolje živimo i da je standard veći.A živi se nikad gore.Rešenje je da odu ovi a da ne dođu oni.

Ena

29.03.2024 17:55

Lepo je sto nam se Vucic obraca i sto cemo cuti novosti!

Popovic

29.03.2024 18:01

@Ena - Nikada Vucic nista ne krije od gradjana

Vlada

29.03.2024 17:56

Sa velikim nestrpljenjem očekujemo obraćanje Vučića iz Palate Srbija.

Vlada

29.03.2024 17:57

Očekujemo dobre vesti od državnika Vučića u nastupajućem obraćanju građanima Srbije.

Rada

29.03.2024 18:00

Obavezno cu pratiti obraćanje predsednika Vucica.

Joca

29.03.2024 18:00

Jedva čekam da čujem novosti direktno od predsednika.

Iva

29.03.2024 18:01

Sa nestrpljenjem čekamo obrazovanje Vučića.

Pera

29.03.2024 18:01

Čekamo sa nestrpljenjem šta Vučića ima novo da kaže.

Marko

29.03.2024 18:02

Vučić će govoriti o najnovijim vestima, jedva čekam da čujem.

Viki

29.03.2024 18:03

Pratimo obraćanje Vučića koji će nas o svim aktuelnim dešavanjima informisati.

Marija

29.03.2024 18:03

Predsednik Vučić će se uživo obratiti o najvažnijim temama od znacaja za Srbiju 🇷🇸👏🇷🇸

Jana

29.03.2024 18:06

Vučić kao i uvek do sada sa svojim građanima deli najnovija dešavanja u zemlji i svetu od interesa za Srbiju i njene građane.

Danica

29.03.2024 18:07

Predsednik ce nas izvestiti o svemu sto je bitno za nasu drzavu.

Olja

29.03.2024 18:08

Ohrabrujuće je videti Vučića koji aktivno komunicira s međunarodnim liderima kao što su predsednici atletskih federacija.

Ruška

29.03.2024 18:09

Pojačava se pritisak na Srbiju zbog njenog brzog razvoja i napretka kao i zbog nepriznavanja nezavisnosti KiM i neuvođenja sankcija Rusiji.

Mara

29.03.2024 18:10

Značajno je što Vučić aktivno komunicira s međunarodnim partnerima poput predsednika Svetske atletske federacije i Evropske atletske federacije.

Bubi

29.03.2024 18:12

Iskreno i otvoreno Vučić o svim novostima od značaja za Srbiju!

Maja

29.03.2024 18:13

Dobar odnos s sportskim liderima može doneti nove mogućnosti za razvoj sportske infrastrukture i događaja u Srbiji.

Nina

29.03.2024 18:13

Nadamo se svim lepim stvarima od predsednika.

Merima

29.03.2024 18:15

Zapad nikada nije sproveo navodno uvedene sankcije Kurtiju već ga naprotiv nagradio.

Iva

29.03.2024 18:16

Predsednikovo obracanje narodu koje pomno pratimo.

Bilja

29.03.2024 18:18

Bez obzira na pritiske kojima smo izloženi, mislim da ćemo uz mudru politiku koju Vučić vodi, to i prevazići.

Milan

29.03.2024 18:19

Svako obraćanje našeg predsednika je veoma bitno za svakog!

Zvezdica

29.03.2024 18:19

Predsednik će nas upoznati da svim važnim temama za Srbiju.

Djordje

29.03.2024 18:19

Samo se obraća dali je rekao nesto novo,

Joka

29.03.2024 18:19

Cela Srbija prati vučića i pružamo mu podršku

Sara

29.03.2024 18:19

Jedini predsednik Srbije koji je o svakoj svojoj odluci obavestavao narod.

Zorica

29.03.2024 18:19

Naša vojna neutralnost je trn u oku mnogima.

Lenka

29.03.2024 18:20

Pratimo jako bitno obraćanje predsednika koji uvek donosi nove informacije!

Miladin

29.03.2024 18:21

Pitanje KiM je za nas najvažnije, kao i sigurnost naših građana.

Joka

29.03.2024 18:21

Vučić ne želi ništa da krije od građana i uvek se obraća građanima

Goran

29.03.2024 18:22

Podrška predsedniku koji uvek javno sve iznosi!

Kris

29.03.2024 18:22

Ovo obraćanje je od izuzetno velike važnosti, jer Vučić govori o političkim pitanjima vezanim za našu zemlju.

Joka

29.03.2024 18:23

Sve vesti ćemo čuti iz prve ruke od Vučića, svi pratimo

Pavle

29.03.2024 18:23

Svaku novost koju predsednik iznese u javnost je od velikog značaja!

Gaga

29.03.2024 18:24

Srbija je zemlja koja čuva svoj suverenitet, koja ne želi prijateljima Rusima da okrene leđa i koja nikada neće priznati lažnu državu, zato se i vrše veliki pritisci na nas.

Deus

29.03.2024 18:24

Ocuvanje mira je pripritetni interes kao i nastavak diplomatske borbe da se odbrane nacionalni interesi i teritorijalna celovitost Srbije.

Vesna

29.03.2024 18:24

Veliki broj ljudi očekuje novosti koje će predsednik da iznese u javnost!

Goran

29.03.2024 18:25

Srbija se uvek zalagala za mir i stabilnost u regionu i takvu politiku će nastaviti da vodi.

Joka

29.03.2024 18:25

Od građana Vučić nikada ništa ne krije i uvek se obraća građanima

Ranko

29.03.2024 18:26

Od kada je terorista Kurti došao na vlast, on i njegovi poslušnici svakodnevno vrše teror i eskaliraju situaciju na KiM.

Riki

29.03.2024 18:27

Jedva smo cekali njegovo obracanje jer nije se dugo obratio... benzin je 1.62 a dizel 1.72 e ,najskuplje u regionu,o hrani i da ne govorimo,hvala ti predsednice

Joka

29.03.2024 18:27

Vučić se obraća građanima da čujemo sve važne vesti za Srbiju

Paja

29.03.2024 18:27

Nikakve sankcije Kurti nije doživeo, radi šta hoće a Evropa to posmatra.

Joka

29.03.2024 18:30

Od Vučića čujemo važne vesti za Srbiju i svi pratimo sa velokom pažnjom

Marko

29.03.2024 18:30

Pustiti Prištinu u Savet Evrope je suludo i Srbija to nikada neće podržati.

Joka

29.03.2024 18:31

Sve novosti koje Vučić ima deli sa građanima

Joka

29.03.2024 18:34

Sigurnost naših građana na KiM je najvažnija, svi pratimo predsednikov govor

Joka

29.03.2024 18:36

Predsednik donosi nove informacije kada se obaća građanima i to je vrlo važno da su građani u sve upućeni

Joka

29.03.2024 18:38

Vučić o svakoj odluci obaveštava građane, svaka čast

Joka

29.03.2024 18:40

Vučić nas upoznaje sa svim temama vezane za Srbiju

Nena

29.03.2024 18:42

Pratimo putem malih ekrana jer će govoriti o važnim temama naše države.