U APRILU VLADA S PUNO NOVIH LICA Nemanjina 11 uskoro dobija nove stanare
Foto: EPA

Predsednik Srpske napredne stranke i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je juče da će se u narednih sedam do 15 dana videti jasne konture nove Vlade Srbije, da će ona predstavljati kontinuitet dosadašnje politike, ali da će u njoj biti i novih lica.

On je rekao da u trenutnom ambijentu prosto nisu mogli da se fokusiraju samo na pitanje ko će da bude ministar ili koliko treba da ima ministarstava buduća vlada, nego su morali da rešavaju i da se bave ovim temama koje su od vitalnog nacionalnog interesa.

- Prosto je ambijent takav da smo bili izloženi promptnom delovanju ili, pre svega, akcentovanju vaše aktivnosti i rada na ovim stvarima koje se dešavaju, od terorističkih napada, pitanja bezbednosti, ukidanja dinara na Kosovu i Metohiji, daljih pritisaka ili procesa prijema tzv. Kosova u Savet Evrope. Nismo imali uslove da se samo bavimo vladom ili da se okrenemo tom procesu - objasnio je predsednik SNS.

On je istakao da se nije zakasnilo sa formiranjem nove vlade i da zato i postoje zakonski rokovi od 90 dana za formiranje vlade.

- Niti je to presedan, niti je to nešto neobično u političkom životu ne Srbije nego i Evrope i celog sveta. Znači, nigde nismo zakasnili, vlada radi, obavlja svoje radne zadatke, pa videli ste posebno u pogledu pitanja bezbednosti, u pogledu angažovanja policije, vojske, svega onog što rade. Ministarstva rade svoje poslove, nije raspuštena vlada, već ona radi, ali nas čeka izbor nove vlade - rekao je Vučević. Naglasio je da će nova vlada biti vlada kontinuiteta u smislu politike.

- Možemo da kažemo da suština ili kičma programa rada buduće vlade jeste ono što je izloženo kroz projekat ili program „Skok u budućnost Srbije 2027“. O tome je pričao i predsednik države i dosadašnja predsednica vlade, to je nešto što će predstavljati okosnicu rada buduće vlade - rekao je Vučević.

On je istakao da nova vlada mora da donese i novu energiju, neka nova lica, snagu i novi optimizam.

- Novu volju da se bori zajedno sa predsednikom, sa Narodnom skupštinom, za Srbiju, za sve njene građane i pre svega da oni koji će biti deo kabineta u Nemanjinoj 11 budu svesni odgovornosti koje imaju pred građanima. U teškim okolnostima će se birati buduća vlada, tim pre svi koji se prihvate tog posla verujem da će biti svesni odgovornosti koju imaju - poručio je Vučević.

Sebe vidim kao deo tima

Na pitanje gde vidi sebe u novoj Vladi Srbije, Vučević je odgovorio da vidi sebe kao deo tima.

- Na ovoj ili onoj poziciji ili na klupi za rezerve ili na tribinama, svakako ne odustajemo od ove politike koju vodimo i verujemo u tu politiku, jer to je jedina politika koja čuva Srbiju - odgovorio je predsednik SNS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading