EXPO 2027
Foto: Tanjug/Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

- Vrlo brzo u narednih par dana videćete prve stubove koji se uzdižu iznad zemlje, kao što sam i obećao prošli put kada sam bio ovde - rekao je on nakon obilaska radova.

Mali je naglasio da radnici na terenu vredno rade i da se svaki dan prati sve ono što se dešava.

- Ono što je važno je to da smo pet dana pre roka. Neko bi rekao da je to malo, ali imajte u vidu da je zima iza nas i tek sada u ovim prolećnim i letnjim mesecima nadoknadićemo još više - kazao je Mali i dodao da je uvek dobro da se ide pre plana i od onoga što se očekuje.

Kako je naveo, nigde u svetu koliko on zna ne postoji bilo kakav projekat ove veličine kao što je EXPO 2027, koji treba da se završi u ovako kratkom vremenskom periodu.

- Mi ćemo uspeti, jer nema razloga da ne uspemo. Radnici su vredni, sve plaćamo u dinar i u dan kako treba, tako da nema razloga da svoj deo posla oni ne urade na vreme - rekao je Mali.

On je naveo i da je na terenu danas nekoliko stotina radnika i nekoliko desetina komada teške mehanizacije.

- Sa ovim šipovima koji se završavaju, kada krenu stubovi i sve oni radovi iznad zemlje, tek tada ćete videti još veći broj radnika na terenu - objasnio je Mali.

Prema njegovim rečima i sama logistika, odnosno koordinacija i organizacija ovog projekta i gradilišta je nešto o čemu će generacije posle nas pričati.

- Ovo je veliki projekat. Zapošljavamo naše građevince, našu industriju, našu privredu i doprinosimo rastu našeg BDP-a. Sve je to deo tog programa Srbija 2027 - poručio je on.

Ministar je istakao i da će 1. decembra 2026. biti uručeni ključevi svim učesnicima EXPO 2027. od njihovih paviljona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading