Aleksandar Vučić
Foto: Printscreen/RTS

Nakon što su se na mrežama pojavile odštampane umrlice Aleksandru Vučiću, oglasila se Ana Brnabić, koja je to prva osudila

A za njom su se dalje oglašavali političari i poslanici: 

Irena Vujović

Monstruoznom objavom "umrlice" predsednika Republike Aleksandra Vučića, Đilasovi sledbenici definitivno su prevršili svaku meru, izjavila je potpredsednica Glavnog odbora SNS Irena Vujović i pozvala nadležne organe da što pre reaguju i sankcionišu ovakve nedozvoljene provokacije.

"Morbidnom umrlicom sa slikom predsednika Vučića Đilasove pristalice ne samo da se iživljavaju nad predsednikom Republike,  nego i nad svim pravdoljubivim građanima Srbije. 

Pristojnoj Srbiji je teško da shvati da njihova mržnja toliko daleko može da ide, jer se na ovaj način direktno ugrožava bezbednost predsednika države i poziva na njegovo ubistvo.

Ovakvim potezima lista licemernog naziva 'Srbija protiv nasilja' upravo podstiče i propagira nasilje u društvu, protiv kojeg se SNS kao odgovorna stranka uporno bori.

Moramo zajedno da im pokažemo da je ovo zemlja kojoj su potrebni mir, stabilnost i dalji prosperitet - sve ono za šta se zalaže predsednik Aleksandar Vučić", rekla je Vujović.

Miloš Vučević, predsednik Srpske napredne stranke, rekao je: 

SNS Srpska napredna Stranka Aleksandar Vučić

Foto: Alo!/Dušan Adamović

 

 

- Na delu je još jedna sramna, bestidna i gnusna kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja se po ko zna koji put vodi putem društvenih mreža.

- Pristalice Đilasove opozicije i njegove koalicije "Nasiljem protiv Srbije", objavljivanjem "umrlice" Aleksandra Vučića još jednom pokazuju da je suština njihove politike nepatvorena mržnja prema jednom čoveku, koji u Srbiji predstavlja instituciju predsednika Republike.

- Očito, oni istu vrstu mržnje gaje i prema 2.500.000 građana Srbije koji su upravo Aleksandru Vučiću ukazali  poverenje.

Za njih termin "fer-plej u politici" ne predstavlja ništa. Za njih demokratski izbori nemaju vrednost.

Za njih ne važe moralni standardi. Ovo nije samo gnusna politička poruka nego i slučaj koji moraju da istraže i hitno procesuiraju nadležni državni organi. Mi naprednjaci im jasno poručujemo: neće vam proći! I na narednim izborima će ponovo pobediti ljubav. Ljubav prema Beogradu, narodu, Srbiji. A vas ostavljamo u političkoj tami koju sami gradite svojom mržnjom i lažima.

Luka Petrović: Osuđujem sramotno širenje mržnje na društvenim mrežama

Član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Luka Petrović najoštrije je osudio širenje mržnje na društvenim mrežama, apelujući na učesnike političkog života u našoj zemlji da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleranciji i zajedničkim vrednostima.

Luka Petrović

Foto: privatna arhiva

 

 

"Najoštrije osuđujem neumesnu objavu čitulje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama. Ovo predstavlja još jedan u nizu sramnih i nemoralnih aktivnosti koje sprovode sledbenici Đilasove politike. Smatram da ovakva vrsta insinuacije ne samo da je neprihvatljiva, već i duboko uznemirujuća, odražavajući nedostatak osnovnih moralnih vrednosti. U moru kontroverznih i etički upitnih poteza, ovaj događaj se izdvaja kao dno koje do danas još niko nije uspeo da dotakne. Ovaj čin nije samo puka demonstracija nemaštovitosti i manjka kreativnosti, već i alarmantan pokazatelj apsolutnog nedostatka vizije i misije u vođenju političke kampanje", naveo je Luka Petrović u saopštenju za medije.

On je izrazio uverenje da politički diskurs i kampanje treba da se vode na osnovu ideja, vizija budućnosti i konkretnih predloga za poboljšanje života građana, a ne kroz sramne akte koji služe isključivo za širenje straha, nesigurnosti i podele među ljudima.

"Stoga, ovakve akcije ne samo da su osuđene na neuspeh, već i ukazuju na očaj političkih subjekata koji ih sprovode. Apelujem na sve učesnike političkog života u Srbiji da se uzdrže od širenja mržnje, laži i straha, da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleranciji i zajedničkim vrednostima. Na kraju, uveren sam da će građani Srbije prepoznati i odbaciti sve pokušaje manipulacije i zloupotrebe, bilo da dolaze iz političkih, medijskih ili bilo kojih drugih krugova", istaknuto je u saopštenju Luke Petrovića.

Narodni poslanik sa liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Dejan Bulatović rekao je:  

Dejan Bulatović

Alo/Vladimir Markovic

 

 


- “Povodom monstruozne objave koja se širi u vidu slike po društvenim mrežama, a koja direktno inspiriše novi napad na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, apelujem na sve nadležne organe da najhitnije reaguju u cilju pronalaženja i sankcionisanja onih koji misle da je to ispravna politička agenda koja će dovesti do nasilnog preuzimanja vlasti. Bezbednost Aleksandra Vučića je ogledalo bezbednosti svakog građanina Srbije i smatram imperativom bezbednosnog sistema ove zemlje da radi u korist očuvanja državnog poretka koji je utemeljio upravo predsednik Vučić”, rekao je narodni poslanik sa liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, Dejan Bulatović.
 
- “Srpska opozicija predvođena Draganom Đilasom i Marinikom Tepić pretvorila se u rasadnik nasilja i mržnje sa jednim jedinim ciljem, a to je nasilno preuzimanje vlasti u Srbiji. Svakodnevno, u neograničenim količinama, sa medija i portala koji vire iz džepa Dragana Đilasa, šire se gola mržnja i skandalozni napadi na predsednika Vučića, ali i na njegove roditelje, brata i decu. I to je direktna posledica politike koju sprovodi Dragan Đilas, mržnja, mržnja i samo mržnja kojom, kako vidimo, inspiriše razne poremećene ljude koji po društvenim mrežama pišu i objavljuju ovakve stvari. Sistem, u čije vreme je streljan premijer Srbije izgleda ne zna ni za šta drugo osim za nasilno uklanjanje političkih protivnika. Ali, Đilas i njegovi besni psi moraju da znaju da ovo vreme nije njihovo i da je Srbija potpuno na strani Aleksandra Vučića”, konstatovao je Bulatović.
 
“Žrtva, politička i lična koju Aleksandar Vučić svakodnevno podnosi u svojoj istrajnosti i nameri da Srbija nastavi da se kreće ka budućnosti, verujem, moći će u pravom svetlu da sagledaju tek generacije koje dolaze i koje će živeti u Srbiji mnogo lepšoj i mnogo jačoj nego što je danas. Mržnja nikada nije pobedila, pa neće ni sada, a 02. juna građani Beograda će po ko zna koji put reći NE Draganu Đilasu i njegovoj šizofrenoj politici nasilja koja do eskalacije dovodi tenzije u društvu”, zaključio je Bulatović.
 

Branislav Malović, član Predsedništva Srpske napredne stranke, oglasio se saopštenjem tim povodom:

Branislav Malović

Foto: Srpska napredna stranka

 

 

- Najnovija pretnja smrću Aleksandru Vučiću u vidu umrlice koja se štampa i deli predstavlja poslednji čin mržnje i nemoći srpske opozicije ujedinjene protiv sopstvene države.

- Oni koji su na najgori način iskoristili tragediju koja se desila i pod velom borbe protiv nasilja pokušali ponovo sebe na silu da dovedu na vlast, očigledno sada počinju da pucaju po svim šavovima i svoj bes što ne uspevaju da se dočepaju ponovo državne kase i da je pljačkaju više uopšte ne mogu da kontrolišu.

- Ovakve pretnje po život predsednika ne smeju da se tolerišu i zato pozivam nadležne organe da što pre reaguju u skladu sa zakonom, a građane pozivam da im ponovo svima 2. juna pokažu šta misle o njihovoj morbidnoj i poremećenoj politici i jasnim pozivima na nasilje!

- Živela Srbija! Živeo Aleksandar Vučić! - stoji u saoštenju koje je objavljeno na sajtu Srpske napredne stranke. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (94)

Loading
Lea

26.03.2024 10:57

Ovo je nedopustivo i osuđujem svaki oblik pretnji, bilo da su upućene predsedniku ili bilo kojem drugom građaninu. To narušava temelje demokratije i vladavine prava.

Lazar

26.03.2024 10:57

Nikakav politički neslaganje ne opravdava pretnje po život bilo kome. Različitost mišljenja treba da bude osnova za dijalog, a ne za nasilje.

Marina

26.03.2024 10:58

Napadi na političke protivnike, bez obzira na njihovu poziciju, ne doprinose izgradnji zdravog političkog ambijenta u društvu.

Marko

26.03.2024 10:58

Bez obzira na politička uverenja, svako ima pravo na bezbednost i fizički integritet. Ovo nije pitanje politike, već osnovnog poštovanja ljudskih prava.

Jovanović

26.03.2024 10:58

Srbija nikada više ne sme dozvoliti ubistvo državnih rukovodilaca. Najoštrije reagovati.

Katarina

26.03.2024 10:58

Kritika politike ili političara treba da se odvija kroz demokratske kanale i sredstva, a ne kroz pretnje i nasilje.

Раде

26.03.2024 10:59

Ови болесници морају бити ухапшени и приведени правди. Ово је одавно престало да буде игра и изашло је из оквира чак и екстремне политичке борбе. Ово је чист фашизам.

Nevena

26.03.2024 10:59

Politika treba da bude sredstvo za rešavanje problema i unapređenje društva, a ne izvor mržnje i nasilja.

Ana

26.03.2024 10:59

Ovakvi incidenti samo doprinose polarizaciji društva i stvaraju klimu nepoverenja i straha.

Ena

26.03.2024 11:00

Sve političke stranke i lideri trebalo bi da jasno osude ovakve postupke i zajedno rade na stvaranju tolerantnijeg i sigurnijeg društva.

Ivanka Gojković

26.03.2024 11:00

Vučić več godinama trpi pretnje po svoj život i život svojih najmilijih.

Ema

26.03.2024 11:00

Nasilje i pretnje nikada neće doneti pozitivne promene u društvu. Moramo se okrenuti konstruktivnom dijalogu i rešavanju problema na miran i civilizovan način.

Elena

26.03.2024 11:01

Bez obzira na političke razlike, trebamo se ujediniti u osudi nasilja i pretnji, jer su one uvreda za sve nas kao građane.

Nemanja

26.03.2024 11:01

U demokratskom društvu, politički sukobi treba da budu rešavani na miran i civilizovan način, a ne kroz nasilje i pretnje.

Nikola

26.03.2024 11:01

Pretnje po život bilo kome su neprihvatljive i moraju biti adekvatno sankcionisane kako bi se sačuvala stabilnost i bezbednost društva.

Rada

26.03.2024 11:02

Nikakvo opravdanje za ovako neato bolesno niko nema,sto pre da se kazne

Milica

26.03.2024 11:02

Ovo nije pitanje političke pripadnosti, već pitanje osnovnih principa ljudskih prava i sloboda.

Čujić Gordan

26.03.2024 11:02

Podrška Vučiću! Srbija je uz predsednika

Mia

26.03.2024 11:02

Bez obzira na političke stavove, moramo se složiti da nasilje nikada nije odgovor.

Goran

26.03.2024 11:02

Ovakav vid govora, pretnje i verbalno nasilje je karakterično za opoziciju koja nema šta drugo da ponudi.

Miki

26.03.2024 11:02

Opozicija na ruzan nacin prete predsedniku Vucicu. Uzas.

Ana

26.03.2024 11:03

Ovo je neviđeno da takvih monsruoznih bolesnika ima,koji preti smrću Vučiću.

Milos

26.03.2024 11:03

Nasilje i pretnje samo slabe društvo i vode ka destabilizaciji. Moramo raditi na promociji mirnog rešavanja sukoba.

Marko

26.03.2024 11:03

Pretnje predsedniku moraju strogo da se kazne.

Marija

26.03.2024 11:03

Kritika politike treba da se odvija kroz argumentovane rasprave, a ne kroz pretnje i nasilje.

Tina

26.03.2024 11:04

Koliko su zadojeni mrznjom da im ovako nesto padne napamet

Tea

26.03.2024 11:04

Svi građani, bez obzira na politička uverenja, zaslužuju da žive u sigurnom i bezbednom okruženju, gde se poštuju osnovni principi demokratije.

Miki

26.03.2024 11:04

Ne mogu da verujem da neko gaji ovakvu mržnju

Nana

26.03.2024 11:04

Zaista nedopustiv čin, ovo sve liči na pristalice opozicije

Strahinja

26.03.2024 11:04

Ovakve pretnje smrcu, treba najstrozije sankcijonisati

Tamara

26.03.2024 11:04

Ovakvi incidenti samo otežavaju politički dijalog i sprečavaju izgradnju konstruktivnih rešenja za društvene probleme.

Vasa

26.03.2024 11:04

Koliko su ostrasceni i puni mrznje da urade ovako nesto

Danica

26.03.2024 11:04

Slažem se da je ovo pretnja po život Vučiću. Nadležni organi treba da reaguju.

Gaga

26.03.2024 11:04

Pretnje po zivot vucicu ne smeju da se tolerisu. Moraju da se kazne

Đorđević

26.03.2024 11:05

Život predsednika Srbije ne sme biti ugrožen! To bi bila sramota za ceo sigurnosni aparat i službe bezbednosti.

Miki

26.03.2024 11:05

Ovo je nedopustiv čin mržnje prema nekome

Bojan

26.03.2024 11:05

Ovakvo nasilje i pretnje su jedini jezik koji opozicija ima, oni ne znaju za drugačije. Zato svi beže od Đilasa.

Uros

26.03.2024 11:05

Pozivam sve političke lidere da se uzdrže od retorike koja podstiče nasilje i umesto toga promovišu mir i toleranciju.

Ana

26.03.2024 11:05

Monstrume pod hitno treba pohapsiti i strpati ih tam gde im je mesto.

raka

26.03.2024 11:05

Da ne verujes kakvih manijaka i ludaka ima u ovoj zemlji!!!

Zoka

26.03.2024 11:05

Politika Djilasa puna nasilja i mrznje daje ovakve rezultate

Mira

26.03.2024 11:05

Pretnje po zivot,su nemoc i mrznja opozicije. Samo ih kazniti treba

Una

26.03.2024 11:05

Svi mi kao građani imamo odgovornost da se suprotstavimo nasilju i da radimo na izgradnji društva koje poštuje različitost i osnovna ljudska prava.

Sale

26.03.2024 11:06

Pretnje po život nikada ne smeju da se tolerišu. Oni koji prete treba da odgovaraju. A ovo pre svega nije normalno.

Miki

26.03.2024 11:06

Onaj koji je ovo uradio treba biti žestoko kažnjen.

Nikola

26.03.2024 11:06

Sramno ponašanje ljudi iz opozicije je još jednom izašlo na videlo.

Života

26.03.2024 11:06

Najoštrije osuditi ovakve stvari! Srbija mora da zaštiti predsednika ove zemlje.

tika

26.03.2024 11:06

Svaka pretnja i potencijalno ugrozavanje bezbednosti predsednika moda zakonski da se sankcionise!

Strahinja

26.03.2024 11:06

Opozicija nastavlja sa svojim pretnjama

Radmila

26.03.2024 11:07

Djilas nam sve vreme demonstrira nasilje pa pod uticajem toga rezultat su ovakvi boleni potezi pojedinca

Miki

26.03.2024 11:07

Opozicija nekada pretera u svojim namerama potpuno

Nana

26.03.2024 11:07

Niko nikome ne sme da preti a kamoli da preti predsedniku države, počinioca treba najoštrije kazniti

Dane

26.03.2024 11:07

Mrznja i nemoc opozicije nije smela ovako da se ispolji. Opozicija treba da se kazni.

Zoran

26.03.2024 11:07

Svaka pretnja mora biti zakonski kažnjena.

Ana

26.03.2024 11:07

Ovakve pretnje po život predsedniiku države su monstruozne.

Zoran

26.03.2024 11:08

Koliko mora da budes pun mrznje da uradis ovako nesto

mika

26.03.2024 11:08

Zamislite samo sta je nekom bolesnom umu moglo da padne na pamet. Sacuvaj Boze!!!

Bane

26.03.2024 11:08

Srbija mora ostati ujedinjena i odlučna u osudi ovakvih destruktivnih postupaka.

Miki

26.03.2024 11:08

Strašno je da neko štampa umrlice živom čoveku

Lena

26.03.2024 11:08

Vučiću treba pružiti punu podršku u ovim teškim trenucima.

David

26.03.2024 11:08

Svi nasilnici za svoje pretnje moraju odgovarati pred zakonom.

Strahinja

26.03.2024 11:08

Opozicija svoju nemoc na politickom planu, propagira kroz nasilje i pretnje

Ana

26.03.2024 11:08

Svako ko ugrožava ljudsku bezbednost, preti mora krivično da odgovara.

Mika

26.03.2024 11:08

Ovo je nedopustivo osudjujem svaki vod pretnje i dela. Opozicija treba da se kazni

Sima

26.03.2024 11:08

Ovakvi napadi neće narušiti integritet i posvećenost Vučića.

Mile

26.03.2024 11:09

Koliko bolesno i jadno,sta je sa tim ljudima

žika

26.03.2024 11:09

Vucicu i porodici mora biti garantovana bezbednost,tacka!!!

Verica

26.03.2024 11:09

Ovo je vreme kada moramo pokazati jedinstvo kao narod i stati uz predsednika.

Mirko

26.03.2024 11:09

Ovakve pretnje se ne smeju tolerisati. Tome se mora stati na put.

Helena

26.03.2024 11:09

Vučiću šaljemo podršku i želimo mu bezbednost u ovim izazovnim vremenima.

Tijana

26.03.2024 11:09

Ovakve pretnje više ne smeju da se dozvole,a pogotovo za jednog lidera kao što je Vučić.

Aca

26.03.2024 11:09

Ovakvi incidenti samo pokazuju koliko je važno očuvati mir i stabilnost u zemlji.

žile

26.03.2024 11:10

Sto pre privesti kukavicu koja je to objavila !!!

Nana

26.03.2024 11:10

Da li je ovo normalno, dokle je opozicija spremna da ides, strašno

Ana

26.03.2024 11:10

Ovo nesme da se toleriše,a nadležni organi znaju šta im je činiti sa takvim ološima.

Aleksis

26.03.2024 11:10

Vučićeva posvećenost napretku Srbije je neosporna, a ovakvi napadi su neprihvatljivi.

Danilo

26.03.2024 11:10

Srbija ne sme dozvoliti nista od nasilja a ne pogotovo ubistvo. Uzas

Strahinja

26.03.2024 11:10

Opozicija svakim danom, sve vise gubi svoj ugled i dostojanstvo

anaM

26.03.2024 11:10

Ovo je vreme kada trebamo pokazati jedinstvo kao narod i stati uz svoje demokratske vrednosti.

Miki

26.03.2024 11:10

Koliko god da se ne slažu za neke stvari,ovo ipak prelazi sve normalne stavove

Vuk

26.03.2024 11:11

Za svaku osudu ovakvi napadi! Dokle vise da je predsednik kriv za sve!?