Sednica saveta za nacionalnu bezbednost
Foto: Tanjug/Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da su sigurnost i bezbednost građana Srbije prioritet.

„Sačuvaćemo našu zemlju u veoma složenim geopolitičkim okolnostima. Zadaci su podeljeni i biće izvršeni", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je prethodno izjavio da ima više razloga zašto je sazvana sednica i da to nije teroristički napad u Moskvi, ali da je on bio neposredan povod.

Sednici su prisustvovali najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Nakon nje ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički napad i da je  situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

- Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna - rekao je Dačić.

On je dodao da MUP, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bi se sprečila svaka mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira uz opasnost za živote ljudi.

Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenim događajima na otvorenom u našoj zemlji, Dačić je rekao da će se time baviti Ministarstvo unutrašnjih poslova i da će neki skupovi biti održani, a neki verovatno neće.

Šapić: Beograd je najbezbednija metropola u ovom delu Evrope

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je juče da „ne postoji takva metropola u ovom delu Evrope koja je bezbedna kao što je to Beograd“.

Kako je Šapić istakao, u Rusiji se dogodila izuzetno velika tragedija, ocenivši i da su događaji poput tog posledica geopolitičkih dešavanja u svetu.

- Mi smo poslednjih godina vodili opreznu spoljnu politiku i baš zbog ovoga što se dešava u svetu i sukoba za koje se nadam da neće prerasti u treći svetski rat mi sada vidimo plodove naše politike i izmeštanja iz politike koja bi mogla dovesti do ovakvih akata - rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading