Čair
Foto: Alo/Alo

Ova poseta nije samo formalni događaj, već predstavljala priliku za dublju saradnju između Sportskih centara Banjaluke i Niša, te razmenu iskustava i ideja o unapređenju poslovanja.

Razgovori su se vodili o načinima poslovanja Sportskog centra “Borik” i Sportskog centra “Čair”, ističući razlike i sličnosti između ove dve renomirane ustanove. Oba Centra, osnovana 1974. godine, proslavljaju svoj značajan jubilej 50 godina rada i postojanja. Organizovani su kao Javne ustanove, mada se SC “Čair” trenutno susreće sa organizacionim i finansijskim izazovima. Direktor Talić je ponudio konstruktivne ideje i inovacije koje bi mogle pomoći SC “Čairu” u iznalaženju rešenja u budućem poslovanju.

Čair

Alo

 

 

Tokom posete razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji u Banjaluci i Nišu, pri čemu je gradonačelnica Niša istaknula napredak koji je Grad Niš ostvario. Izvanredan napredak u poslednjem periodu, postavši uzor efikasne gradske administracije i dinamičnog urbanog razvoja. Njegova transformacija predstavlja izuzetan primer uspeha u unapređenju infrastrukture, ekonomije i kvalitete života građana. Vizionarska politika i predanost razvoju grada dobila je široko priznanje, uključujući i prestižnu nagradu na Dunavskom forumu u Banjaluci koje je gradonačelnica Sotirovski dobila pre dve godine.

Posebno je značajna poveznica Banjaluke i Niša kroz rad prvog Bana vrbaske banovine, Svetislava Tise Milosavljevića koji je poreklom iz Niša. U periodu od 1929. do 1934. godine Ban Milosavljević je imao ključnu ulogu u razvoju cele banovine, posebno njenog sedišta Banjaluke.

Gradonačelnici Niša predstavljena je i uspešna saradnja između Asocijacija Sportskih centara Srbije i Republike Srpske.

Planirano je da danas zajedno posete Sportski centar “Čair” gde će detaljno pogledati sve objekte, a na inicijativu gradonačelnice Sotirovski u toku godine će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji između ova dva Centra, čime će se dodatno ojačati veze između Banjaluke i Niša kroz sportske Ustanove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading