Stojan Radenović
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Radenović, koji obavlja funkciju predsedavajućeg u parlamentu do izbora predsednika parlamenta, istakao je da je skupštinski sekretarijat danas ponovio poziv opoziciji iz koalicija Srbija protiv nasilja i Nada da predlože 107 članova skupštinskih odbora, kao i 24 člana parlamentarnih delegacija. Radenović je naveo da dijalog tokom konsultacija dobro ide, sa onima koji su spremni da učestvuju u dijalogu. 

“Pozvani su da se uključe u rad, da pripreme predloge za sednicu u ponedeljak, da bude sadržajna diskusija sa finim izražavanjem. Ja ih kao čovek od 76 godina, koji nije politički ostrašćen, pozivam da zajedno poboljšamo atmosferu u skupštini. Ja sam ušao u politiku da podržim Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku sa mojim glavnim ciljem da se skupština podigne na viši nivo – da se čuje drugačije mišljenje, ali da to bude pristojna diskusija i da se ne izlazi iz teme”, naveo je Radenović.

On je još jedanput pozvao opoziciju da promeni svoj stav i uključi se u rad parlamenta, te dodao da je danas umesto troje asistenata imao samo dvoje, što je prema njemu kao starijem čoveku ignorantsko ponašanje. “Ja sam kao stariji čovek osetio da iz mladih ljudi koji su danas bili prisutni zrači odgovornost. Samo kada bi opozicija htela da se smiluje i dođe, da promene svoj stav, mogli bi malo da se prilagode i vode razgovore, da sarađuju sa poslaničlkim grupama, i sa jednim i sa drugim opcijama što bi bilo mnogo dobro. Znate, meni je danas trebalo da pomažu troje mladih ljudi, međutim bilo ih je samo dvoje jer mlada osoba iz Srbije protiv nasilja nije htela da dođe, što je i malo ignorantski, ali dobro, verujem da će da se poprave”.

On je istakao da je danas održan drugi krug konsultacija koje su protekle u najboljem redu. “Jučerašnje konsultacije nastavljene su i danas. Malo smo “šminkali” jučerašnje predloge. Svi su došli osim opozicije iz Srbije protiv nasilja i koalicije Nada. Okončali smo te tri četiri tačke, a to su potpredsednici skupštine, odbori, spoljašnje i unutrašnje delegacije, kao i delegati za saradnju sa Republikom Srspkom”, zaključio je Radenović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading