Zvezdara
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Čovek srednjih godina, uz, kako se navodi u saopštenju, salvu jezivih uvreda i direktnih pretnji, na silu je oteo službenu dokumentaciju iz ruku aktivistkinje SNS, a sve to je snimala njegova supruga.

Nedugo zatim, u ulici Petra Škundrića 27, još jedna gospođa, takođe uz snimanje telefonom, ponižavala je, vređala, provocirala i pratila dvoje aktivista SNS, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNS Zvezdara, kako je prenela Služba za informisanje Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke.

''Uticaj tajkunskih medija i njihovih NVO na društvenim mrežama sve je opasniji, jer svakodnevno prenose i popularizuju poruke vezane za nasilno rušenje legitimnih državnih struktura, prizivanjem i pozivanjem na linč Aleksandra Vučića, propagiraju mržnju opozicionih stranaka koja je ekvivalentna nacističkoj ideologiji, stvarajući svojim gledaocima i pratiocima lažan osećaj superiornosti koji im daje za pravo da se late nasilja nad običnim narodom, nad svojim sunarodnicima'', navodi se u saopštenju.

Iz SNS dodaju da smo poslednjih nekoliko dana svedoci sve učestalijeg vršenja nasilja nad aktivistkinjama te stranke koje su nečije ćerke, sestre, majke, supruge i koje učestvuju u legitimnoj kampanji "od vrata do vrata" i to na isti način kao što rade svi ostali politički subjekti.

''Paradoksalno je da opozicija okupljena pod sloganom 'Srbija protiv nasilja' nasilnim i brutalnim metodama sputava sve one koji reprezentuju drugačiji stav i mišljenje, jer kao što smo već bezbroj puta čuli i videli, oni plan i program za privredni i ekonomski razvoj nemaju. Opštinski odbor Srpske napredne stranke Zvezdara najoštrije osuđuje svaki vid nasilja i glorifikaciju takvih postupaka, jer oni vode u destabilizaciju društva, izazivanje straha i nesigurnosti'', upozorava se u saopštenju.

''Nas je nemoguće zastrašiti i mi ćemo se boriti za Srbiju, Beograd i Zvezdaru časno, čestito i odgovorno sa još više elana, jer znamo da smo na pravom putu, putu istorijskog prosperiteta naše jedine države'', dodaju iz zvezdarskog odbora SNS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading